Metro-portal.hr

objavljeno 29.09.2017. 15:31:00
NIŽE CIJENE

Nove cijene cestarina od 1. listopada

Modalitet sezonskih cijena za motocikle i osobna vozila uveden po preporukama i smjernicama Svjetske banke u sklopu poslovnog i financijskog restrukturiranja.

Stigla jesen i nove cijene
Stigla jesen i nove cijene (Arhiva)

Od 1. listopada na snagu stupaju izvansezonske cijene cestarine za motocikle i osobna vozila

"Nakon sezonskih cijena koje su bile na snazi od 1. srpnja do 30. rujna i odnosile se na motocikle i osobna vozila (IA i I skupina), od 1. listopada (od noći sa subote na nedjelju) za motocikle i osobna vozila cijene cestarine primjenjuju se izvansezonske cijene cestarine na autocestama pod upravljanjem Hrvatskih autocesta d.o.o.(HAC) i Autoceste Rijeka - Zagreb (ARZ)", navodi se u priopćenju.

Iz Hrvatskih autocesta navode kako je modalitet sezonskih cijena za motocikle i osobna vozila uveden po preporukama i smjernicama Svjetske banke u sklopu poslovnog i financijskog restrukturiranja.

"Primjenom ove mjere nije došlo do pada prometa na autocestama, već je u razdoblju za prvih 8 mjeseci ove godine broj vozila porastao za 5,58 %, a uslijed čega je i prihod od naplaćene cestarine povećan za 13,6 % u odnosu na prošlu godinu. Pozitivni rezultati navedenih mjera utječu na poboljšanje likvidnosti društva i otplatu dijela kredita iz vlastitih sredstava, a samim time i razmjerno manje zaduživanje", stoji u priopćenju kojega potpisuje tvrtka Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o.

29.09.2017. 15:31:00
http://metro-portal.hr/nove-cijene-cestarina-od-1-listopada/107629/