Metro-portal.hr

objavljeno 25.03.2010. 16:33:40
U 2009.

Nova TV i Index.hr dobili nagradu "Miko Tripalo"

Nagrade ''Miko Tripalo'' dodjeljuju se za doprinos razvoju demokracije, ljudskih prava i slobode medija

(Sandra Šimunović/Cropix)

Bivši hrvatski predsjednik i predsjednik udruge Centar za demokraciju i pravo "Miko Tripalo" Stjepan Mesić danas je na zagrebačkom Pravnom fakultetu uručio predstavnicima Informativnog programa Nove TV i portala Index.hr nagradu "Miko Tripalo" za doprinos razvoju demokracije, ljudskih prava i slobode medija u 2009. godini.

Obrazlažući nagrade, predsjednik Upravnog odbora te udruge Josip Kregar rekao je da je Nova TV u posljednje vrijeme svojim informativnim programom prepoznala i osvijestila u javnosti, ali i među političkim elitama, neka važna pitanja zaštite ljudskih prava i razvoja demokracije u Hrvatskoj.

Napominjući da je nagrada za doprinos razvoju demokracije, ljudskih prava i slobode medija u prošloj godini dodjeljuje i segmentu Vijesti portala "Index.hr", Kregar je kazao da su, uz društvenu angažiranost, novinari i kolumnisti tog portala pokazali zavidnu razinu kritičnosti prema političkim akterima, bez obzira na njihovu političku ili stranačku opredjeljenost.

Na nagradama su zahvalili direktorica Informativnog programa Nove TV Iva Gačić i vlasnik portala "Index.hr" Matija Babić. (hina/metro-portal)

25.03.2010. 16:33:40
http://metro-portal.hr/nova-tv-i-index-hr-dobili-nagradu-miko-tripalo/36358/