Metro-portal.hr

objavljeno 25.08.2011. 14:55:00
LIVE LONG AND PROSPER

Nova Star Trek serija na vidiku

Producent J.J. Abrams zadnjih je godina intenzivno radio na osmišljavanju koncepta nove serija koja bi trebala Star Treku udahnuti novi život

Fotografija vijesti

Prošlo je punih 6 godina otkako je snimljena posljednja epizoda neke Star Trek serije. Nakon što je serija Enterprise od fanova i kritike dočekana vrlo mlako (iako se počela popravljati u kasnijim sezonama), producenti su zaključili kako cijela franšiza treba pauzu.

Ipak, producent i redatelj J.J. Abrams nije gubio vrijeme i zadnjih je godina intenzivno radio na osmišljavanju koncepta nove serija koja bi trebala Star Treku udahnuti novi život, na sličan način na koji je to napravio film iz 2009 kojeg također potpisuje Abrams.

Ako je vjerovati onome što je rekao u intervjuu za TrekWeb, koncept serije je već potpuno razrađen, iako je još uvijek potpuno otvoren za sve naknade dorade i promjene. Planira se da serija ima 5 do 7 sezona, a pilot epizoda i finale trebali bi definirati Star Trek svim novim generacijama. Isto tako, Abrams je već napisao više stotina stranica scenarija i detaljne podatke o glavnim likovima, kostimima, brodovima i drugim pojedinostima.

Ovo je drastičan odmak od dosadašnjih Star Trek serija, koje su u ovoj fazi svog života postojale tek na desetak okvirnih stranica.

Radnja serije smještena je u vremenski period nakon onoga u Voyageru, a u njoj će se pojaviti i jako puno nove tehnologije, oružja i brodova, kao i sve važnije rase poput Klingonaca, Ferengija, Romulanaca i drugih.

Abrams tvrdi i kako još uvijek pregovaraju sa televizijskom kućom CBS, koji su navodno vrlo zainteresirani za cijeli projekt.

Trekkiji, držimo palčeve!

25.08.2011. 14:55:00
http://metro-portal.hr/nova-star-trek-serija-na-vidiku/62569/