Metro-portal.hr

objavljeno 16.07.2008. 20:45:38

Nova organizacija prometa na zagrebačkom Gornjem gradu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)

Zagrebački Gradski ured za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet izvijestio je kako je od danas, 16. srpnja uspostavljena nova organizacija prometa na Gornjem Gradu.

Nova organizacija pretpostavlja ograničenje prometa u mirovanju, odnosno zabranu zaustavljanja i parkiranja za sva motorna vozila, osim za vozila hitnih službi, žitelja Gornjeg Grada, službenih vozila Sabora, Vlade, Ustavnog suda i Gradske skupštine.

Vozilima stanara, Sabora, Vlade, Ustavnog suda i Gradske skupštine biti će izdane posebne dopusnice i oznake za parkiranje na označenim parkirališnim mjestima na Gornjem Gradu.

Vlasnici stanova i kuća te zaštićeni najmoprimci koji imaju prijavljeno prebivalište te prometnu dozvolu na isto ime i adresu na području Gornjega Grada omeđenoga Mesničkom ulicom (sjeverno od Streljačke ulice do Demetrove), Visokom, Lisinskoga, Demetrovom do Ilirskog trga, Brezovačkoga, Matoševom, Markovićevim trgom, Vranicanijevom, Katarininim trgom, Jezuitskim trgom, Habdelićevom i Opatičkom ulicom, uključujući i navedene ulice i trgove steći će pravo korištenja rezerviranoga parkirališnog mjesta uz plaćanje naknade, u ulici stanovanja ili njezinoj neposrednoj blizini.

Stanari - invalidne osobe, koji posjeduju znak pristupačnosti Gradskoga ureda nisu dužni platiti pristojbu za uporabu parkirališta, ali su dužni ishoditi dopusnicu za parkiranje vozila na Gornjem Gradu.

Za službena vozila predsjednika Sabora RH i predsjednika Vlade RH s osiguranjem, osigurana su rezervirana parkirališna mjesta u Freudenreichovoj ulici, za predsjednika Ustavnog suda jedno parkirališno mjesto u Basaričekovoj te jedno parkirališno mjesto za predsjednicu Gradske skupštine u Ćirilometodskoj ulici.

Navodi se također kako će se za potrebe vjenčanja u crkvi Sv. Marka i Sv. Katarine te u Starogradskoj vijećnici petkom i subotom od 16 do 20 sati omogućiti parkiranje u Ćirilometodskoj ulici i na Katarininom trgu.

Službenici Sabora, Vlade, Ustavnog suda, Muzeja, djelatnici ostalih ustanova i poduzeća, sa sjedištem na Gornjem Gradu, koji će svoja vozila ostavljati u garaži Tuškanac, moći će za prijevoz na Gornji Grad koristiti ZET-ov minibus. Minibus polazi ispred ulaza u garažu Tuškanac, te prolazi postajama na Katarininom trgu i na Trgu sv. Marka, a karta ili ugovor o zakupu garaže bit će dokaz o pravu na besplatan prijevoz mini-busom. (HINA/METRO)

16.07.2008. 20:45:38
http://metro-portal.hr/nova-organizacija-prometa-na-zagrebackom-gornjem-gradu/9916/