Metro-portal.hr

objavljeno 19.10.2020. 13:41:00
COOL

Nova animirana serija za najmlađe

Juhu, na male ekrane stiže HuHu, najbolji je opis nove animirane serije za najmlađe koja je napravljena u našoj zemlji

HuHu
HuHu (Arhiva)

„Budi svoj, budi svoj, a kada prijatelj tvoj vrijedno radi, ti ga pohvali i osmijehom nagradi...", riječi su uvodne pjesmice nove animirane serije 'HuHu' koja danas 19. listopada stiže na male ekrane HRT-a. Namijenjena je vrtićkoj i predškolskoj djeci od 3 do 6 godina, a proizveo ju je vodeći hrvatski studio za animaciju Recircle, koji je za taj projekt osvojio glavnu nagradu na prestižnom MIPJunior Project Pitchu u okviru MIP Marketsa 2019. u Cannesu.

Ta edukativno-zabavna serija u deset epizoda prati simpatičnu sovicu HuHu i njezino veselo društvo koje na željezničkoj stanici svog Brežuljkobrega dočekuje zanimljive putnike iz različitih zemalja koji će im pomoći riješiti neki problem ili zagonetku, ali će od njih i štošta naučiti te tako postati bolji ljudi. Napravljena je u 2D animaciji, koja je optimalna za tu dječju dob jer mališane vizualno podsjeća na slikovnice ili vlastite crteže, a uz stručne savjete psihologa, teme su prilagođene njihovom socijalno-emocionalnom razvoju, kako bi se bolje nosili sa svojim emocijama, životnim situacijama i strahovima.

Za novu animiranu poslasticu u dječjem programu HRT-a zaslužan je Recircleov autorski dvojac - Britanac Simon Rolph i Vjekoslav Živković, ujedno i redatelj i glavni animator, produkcijom kao kreativni direktor kormilari Denis Alenti, glazbene dionice potpisuje Srđan Gulić, a glavnu ulogu sovice glasom utjelovljuje mlada glumica Priska Ugrina. Junacima 'Huhua' glasove su posudili i mladi članovi 'posade' - Tia Ilić, Ruben Carović i Sergej Stokuća - kao i iskusni glumački 'kapetani' - Ivana Zanjko Mađarić, Robert Ugrina, Katarina Perica Kirin, Maja Kovač, Tvrtko Jurić i Marko Nelić.

Seriju su razvojno pomogli Grad Zagreb, Hrvatski audiovizualni centar i MEDIA, a kreativni tim studija Recircle već punom parom radi na sljedećih 13 epizoda. Sve avanture i pustolovine Huhua i njegovih prijatelja mogu se pratiti svaki dan u dva termina, ranojutarnjem i 'prije dnevnika' na drugom programu HRT-a, kao i mobilnoj aplikaciji 'JuHuHu' koja donosi i nekoliko igara.

Pogledajte preview:

19.10.2020. 13:41:00
http://metro-portal.hr/nova-animirana-serija-za-najmladje/128141/