Metro-portal.hr

objavljeno 21.04.2020. 13:29:00
NAJAVE

not live, not dead u Attacku

Attack poziva na zajedničko gledanje vikend video-sessiona kroz klupski virtualni program „not live, not dead" u petak 24. i subotu 25.04.2020 od 21.sat na Facebook stranici

Dovitirie na Attack
Dovitirie na Attack (Arhiva)

Autonomni kulturni centar Attack poziva na zajedničko gledanje vikend video-sessiona kroz klupski virtualni program „not live, not dead" u petak 24. i subotu 25.04.2020 od 21.sat na Facebook stranici https://www.facebook.com/akc.attack/.

Nakon uspješnog lansiranja programa prošlog tjedna, ovaj vikend je rezerviran za dozu psytrance-a u petak i dub-a u subotu. U petak ćemo virtualno ugostiti Brunu Aljinovića, znanog na psytrance sceni kao 3lowbeat, organizatora Freemental festivala i dio Hypnodelix kolektiva. Bruno je aktivan na trance sceni od 2012. godine. Ovaj video session proći će u fullon izdanju i užarenoj atmosferi.

U subotu, unosimo novost u program i predstavljamo dub/reggae artiste. Robert Martinovic, umjetničkim imenom Dr. Obi svoju je terapiju bassom propisao još sada već davne 2005. Na Seasplash festivalu. Danas je dio Bamwisea, Jahstice Sounda no u zadnje vrijeme pokreće vlastiti label "AmpliFyah Music" i radi vlastitu produkciju uz vokalnu potporu Anje G. Rado viđeni gosti svih festivala, još jednom će nas prodrmati svojom izvedbom.

 

3LOWBEAT (Hypnodelix, FreeMental Festival )

3lowbeat, (čitajte: threelowbeat), iako se nazvao po prapovijesnim životinjicama, vjerujte, njegova selekcija je itekako nova i svježa. Od 2010. godine aktivno sudjeluje u organizaciji psytrance evenata s prijateljima iz Hypnodelixa, koji su zaslužni da gostovanja poput Harmonic Rebel, Inasane Creatures, Astralex, Dharma i mnogi drugi... Ujedno je i organizator FreeMental Festivala. U njegovim setovima možete očekivati energični i groovy full-on s recordsa poput Antu, Mosaico, Mutagen, 24/7, Blacklite i ostalim sličnim.

Artist: Bruno Aljinovic - 3lowbeeat
Voditelj programa: Ivan Pavin - Winpa

Snimanje i organizacija: Bernard Pošta

Montaža zvuka i videa: Sven Senecic
Animacija: Niko Gulam
Grafički dizajn: Igor Atlija, Ivana Hrestak
Support: Tomi, Dora, Sanjica, Nera

DR.OBI

DR.OBI je započeo svojim još aktivnim projektom Jahstice sound. Od 2005. član je najutjecajnijih dub i reggae projekata u Hrvatskoj. Sposoban je za zvučni inženjering i zvučni sustav koji je radio sa sustavom Digitron Sound i Bamwise. Sada radi kao inženjer zvuka za mnoge live bendove iz Hrvatske i zaposlen je kao glavni inženjer zvuka u Pozitivnom Ritmu (tvrtka koja organizira festivale Dimensions and Outlook) i glavni tehničar Seasplash Festivala u istoj organizaciji. Početkom 2017. godine počeo je producirati vlastitu glazbu u suradnji s Anjom G. Godine 2018. osnovao je etiketu Amplifyah Music gdje je objavio prvu hrvatsku riddim EP "Bun Dem" u suradnji s Queen Omegom, Anjom G i Tennom Star.

ANJA G

Anja G je pjevačica iz Zagreba koja je 2017. izdala svoj prvi single u suradnji s Dr.Obijem. Od tada je dio hrvatskog dub-dua Anja G & Dr.obi. Zajedno su osnovali label Amplifyah Music! Anja G je svoju prvu ploču izdala 2018. s Dub Kazmanom "Wrong System" za Woodland Records. Uskoro nakon toga izdaje single "Wicked Man" s Pablom Rasterom za Culture Dub Records. Njena druga ploča "Corruption" izlazi 2019. u suradnji s producentom iz UK-a Kai Dubom. S Dr.obijem izdaje svoju treću ploču 12" dubplate "Ay Carmela" za Woodland Records.

Dr.obi & Anja G su došli na scenu glasno i bez kompromisa kvalitete zvuka koji ostavlja snažan i dubok utisak. Njihova je misija izazvati promjenu svijesti i potaknuti slušatelja na razmišljanje. Svojim muzikom promoviraju svoje ideje kako bi osvijestili slušatelje da ustanu protiv sistema i svih oblika ugnjetavanja!

Artist: Robert Martinovic i Anja Nigovic
Voditelj programa: Ivan Pavin - Winpa

Montaža i obrada zvuka: Igor Ivankovic
Snimanje i montaža: Bernard Pošta
Animacija: Niko Gulam
Grafički dizajn: Igor Atlija
Seasplash Festival Soundsystem
Support: Tomi, Dora, Sanjica, Nera

https://www.facebook.com/events/2883807988352373/
www.attack.hr

***************************************************************************************

not live, not dead" je novonastali program Autonomnog kulturnog centra Attack. Program je fokusiran na snimanje, montažu i post-produkciju video sessiona. Kroz program želimo realizirati ideje i planove za nastavak rada kluba i artista u ovom izazovnom razdoblju. Situacija nam nalaže da se povučemo u četiri zida i nastavimo s onim što najviše volimo, odgovorno radimo na rastu scene u prostoru svima nam poznatog kluba Attack.

21.04.2020. 13:29:00
http://metro-portal.hr/not-live-not-dead-u-attacku/125107/