Metro-portal.hr

objavljeno 10.10.2020. 12:01:00
ZNATE LI?

Nosite li mobitel i na WC?

Ako ste osoba koja ne može otići ni u WC bez mobitel, postoje neki rizici koji bi trebali uzeti u obzir.

Ni tu ga ne puštate na miru?
Ni tu ga ne puštate na miru? (Arhiva)

Mobitel na WC-u? Nije rijetka pojava, no ta je navika štetna i za naše fizičko zdravlje, ali i za naš um. Nekoliko je glavnih razloga zbog kojih bi trebali prestati nositi mobitel kada idete u WC.

Ograničite kapacitet razmišljanja - mobilni telefoni prekidaju našu koncentraciju i razmišljanje, ograničavajući našu sposobnost da rješavamo probleme, čak i kada ih ne koristimo ili su isključeni. Stoga je izuzetno važno da pronađete vrijeme za sebe i svoj um, pa je poželjno isključiti mobitel kako bi proveli neko vrijeme u miru.

Povećava ovisnost i oslanjanje na mobitel - dok nas pametni telefoni povezuju sa svijetom kao što ništa drugo ne može, oni također izazivaju i ovisnost, piše Bright Side. Stoga je poželjno barem za to vrijeme dok ste u WC-u provesti bez mobitela.

Povećate šansu za dobivanje hemoroida - to se vjerojatno događa zbog vremena provedenog na toaletu gdje se vrši pritisak na naše organ. Iako je potrebno više istraživanja kako bi se potvrdila ta povezanost, slučajevi hemoroida povećali su se od kada su se počeli koristiti pametni mobiteli.

Prouzročuje disfunkciju zdjelice - naši organi poput crijeva, mjehura i vagine mogu kliznuti jer mišić zdjelice više nije dovoljno jak da ih podržava. To je djelomično zbog položaja u kojemu smo dok sjedimo na WC školjki, posebno ako smo duže vrijeme pognuti.

Širiti mnogo štetnih bakterija  ,edavno istraživanje pokazuje da su telefoni prljaviji od samog WC sjedala. Studija provedena nad srednjoškolcima pokazala je da su mobilni telefoni puno bakterije E. coli. Ova je štetna bakterija povezana s crijevnim problemima, ali to nije jedina opasna bakterija koju možete pokupiti u WC-u.

10.10.2020. 12:01:00
http://metro-portal.hr/nosite-li-mobitel-i-na-wc/127966/