Metro-portal.hr

objavljeno 11.03.2013. 16:13:00
DRŽI SE

Nori Fori se pogoršalo stanje, prekinuto liječenje

Mala lavica Nora Šitum suočava s dodatnim problemima zbog kojih ne može nastaviti liječenje

Nori sada mogu pomoći jedino optimistične misli ...
Nori sada mogu pomoći jedino optimistične misli ... (Arhiva)

Nori Šitum pogoršalo se stanje i trenutno je terapija prekinuta dok se ne riješe problemi s gljivicama u sinusima. Nora je u prilično lošem stanju i roditelji nemaju što drugo nego zamoliti javnost za dobre vibracije.

Danas su poslali mail svima koji se brinu za stanje male Nore koji prenosimo u cijelosti:

Dragi svi,

iza nas je nekoliko jako teških dana, a ni ovi što slijede neće biti nimalo lakši. Nora je prošli tjedan imala epileptički napad, koji je dugo trajao i završila je na intezivnoj. Srećom, vrlo se brzo oporavila, pa su nas vratili natrag na hematologiju. Nakon napada napravili su MRI (magnet mozga) da vide ima li kakvih posljedica. Nakon što je magnet napravljen, vidjeli su da joj je jedan sinus pun 'nečega', a isto tako se na mozgu vide dva, tri mjesta, koja izgledaju slično kao taj sinus. Jučer su joj radili biopsiju sinusa i otkrili da je riječ o gljivici. Očistili su joj cijeli sinus i odstranili dio tkiva,  koje je već bilo mrtvo, jer su te gljivice jako opasne i razorne.

Trenutno je na lijekovima protiv gljivica, ali uz njih je potrebno da se tijelo bori leukocitima koje ona, nažalost, zbog leukemije, nema. I tako se vrtimo u krug. Pokušat ce nekim lijekovima potaknuti rast leukocita, pa ćemo vidjeti da li će uspjeti. Liječnik nam je danas rekao da više od 90 posto djece umre od ovakvih gljivica, jer se šire u krv i može doći do izljeva krvi na mozak.

Nalazi stanica dobri, ali gljivična infekcija priječi početak tretmana

Danas smo doznali i nalaze njenih stanica, koje čekamo već četiri tjedna. Stanice su dobre i može se s njima raditi. To je dobra vijest! Jedina! Ali ne može ih primiti natrag u tijelo, ako ne zaustave ovu gljivičnu infekciju. Treba čekati 2 mjeseca da se stanice pripreme kako bi ih mogla primiti. Dakle, ima toliko vremena da se riješi gljivica. Detaljenjenog trenutnog stanja vam uopće ne želim opisivati, jer bi se rasplakali... Bolje da ne vidite i bolje da ne znate. 

Sad pojačajte molitve i pozitivne misli i pošaljite ih preko oceana. Ja nisam posustala. Nije ni Ivica. Više je puta dokazala da se diže iz pepela kao Fenix, pa vjerujem da će i ovaj put, ma koliko god teško bilo. To je mamin strašni lav!
Volim vas sve i šaljem puno poljubaca i pozdrava iz Philadelphie.  Nora u srcu :-)

11.03.2013. 16:13:00
http://metro-portal.hr/nori-fori-se-pogorsalo-stanje-prekinuto-lijecenje/76966/