Metro-portal.hr

objavljeno 26.05.2010. 09:51:08
LIVE

Nola rasplesala publiku u Purgeraju

POGLEDAJTE VIDEO - Nakon gotovo desetogodišnje pauze Nola se vratila na pozornicu povodom predstavljanja novog albuma "Iznad oblaka"

Nola u Purgeraju
Nola u Purgeraju (Metro)

Pulska grupa Nola, nakon dugogodišnje stanke definitivno se vratila na glazbenu scenu. Izbacivši na tržište album "Iznad oblaka", svakim novim singlom uspijevaju doći na vrhove većine glazbenih top ljestvica u Hrvatskoj. Svoj hvaljeni materijal po prvi su puta uživo predstavili zagrebačkoj publici u Purgeraju 25. svibnja.

Obični i pomalo samozatajni članovi grupe prije koncerta nisu se nimalo isticali dok su pijuckali pive za svojim stolom u Purgeraju. Tek su novinari svratili pozornost na njih kada su snimali kratke intervjue prije samog koncerta.

Koncert je započeo u 23h. Publika se preselila u prostor za svirku i koncert je mogao početi. Tek jedna stvar da malo zagrije atmosferu, i odmah je uslijedio hit godine, uostalom i dobitnik Porina za najbolju pjesmu "Iznad oblaka". Publika se brzo "ukopčala" i počela pjevati zajedno s Gabi.

Nola je izvela većinu pjesama sa svog posljednjeg albuma "Iznad oblaka" (2009), ali i poznate stvari s prijašnjih albuma: Osmijeh, Mrav, Grad iz Snova i naravno, Dio tebe.

Publika, iako ne tako mnogobrojna kao što su organizatori to možda očekivali, disala je i pjevala s bendom. Ekipa iz Nole svojom pozitivnom vibrom i dobrom svirkom nije nikome ostala dužna. Šteta je ipak, što nije bilo više ljudi, sigurno bi i atmosfera bila malko bolja, ali tome nije kriva Nola, koja je svirala baš kao na najvećem koncertu. Možda je razlog ne tako mnogobrojnoj publici dan održavanja svirke, a možda preslaba promocija. O tome će razmišljati netko drugi.

Nakon sat i pol svirke, Nola je na bisu ponovila svoje najveće hitove Iznad oblaka, Dio tebe i Osmijeh, te u dobrom raspoloženju napustila pozornicu. Iako dugo izvan aktivne glazbene scene ekipa Nole je maksimalno usvirana, a svojim nastupom na pozornicu ne ostavljaju dojam da ih nije dugo bilo. I dobro je da su opet tu.


26.05.2010. 09:51:08
http://metro-portal.hr/nola-rasplesala-publiku-u-purgeraju/40942/