Metro-portal.hr

objavljeno 01.01.2018. 09:44:00
NOVOSTI

Nokia 1 prvi model s Android Go platformom

Ovu vijest objavio je već pomalo zaboravljeni ruski ruski novinar i analitičar Eldar Murtazin putem svog Twitter računa

Ambiciozni planovi HMD Global
Ambiciozni planovi HMD Global (Screenshot)

Tvrtka HMD Global planira lansirati sljedeće godine Nokia 1 model pametnog telefona pokretan Android Go inačicom operativnog sustava. Nokia 1 očekuje se po cijeni oko 100 USD, a lansiranje može biti između MWC 2018 i ožujka iduće godine.

Rečeno je da će se Nokia 1 pojaviti na brojnim tržištima uključujući Indiju i Rusiju. Nijedna druga pojedinost oko modela nije poznata u ovom trenutku.

Ovu vijest objavio je već pomalo zaboravljeni ruski ruski novinar i analitičar Eldar Murtazin putem svog Twitter računa.

Podsjetimo, Android Go operativni sustav koji bi ovaj model trebao koristiti ne razlikuje se previše od standardne inačice Oreo sustava. Glavna razlika je u optimizaciji za Internet okruženje i hardverskoj prilagodbi za rad na 1 GB radne memoriju i 720p razlučivosti zaslona kako bi se omogućilo performansama poboljšano upravljanje podacima. Sustav je predstavljen prvi puta na I / O konferenciji za razvojne programere početkom ove godine. Temelji se na Android 8.1 kodu i obuhvaća posebno dizajnirane inačice Googleovih popularnih aplikacija kao što su Karte, Pretraživanje, Google pomoćnik itd.

Osim Nokije već nekoliko proizvođača radi s Googleom kako bi stavili na tržište Android Go pametne telefone iduće godine. Murtazin nam također otkriva kako je među njima Huawei koji bi trebao ponuditi Android Go model za oko 85 ili 95 USD, ali detalji nisu jasni.

Piše: Sanja Ledinek
01.01.2018. 09:44:00
http://metro-portal.hr/nokia-1-prvi-model-s-android-go-platformom/109459/