Metro-portal.hr

objavljeno 10.07.2010. 09:22:04
ŠTRAJK

Noć prekinula pregovore uprave Croatia Airlinesa i štrajkaša

Pregovori će biti nastavljeni u subotu u 10 sati, Croatia Airlines se boji štete od 29 milijuna kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)

Predstavnici uprave Croatia Airlinesa i Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ) prekinuli su iza ponoći pregovore, a nastavit će ih u subotu u 10 sati, doznaje se iz sektora za odnose s javnošću hrvatske zrakoplovne kompanije.

Štrajk stjuardesa nastavit će se i u subotu, sve do eventualnog postizanja dogovora, tako da se putnici o planiranim letovima u vrijeme štrajka mogu informirati na web stranici www.croatiaairlines.com. Također im je na raspolaganju besplatni telefon 0800 7777 za pozive iz Hrvatske i telefon kontakt centra (+)3851 6676 555.

Pregovori uprave i sindikata, koji je počeo četverodnevni štrajk u petak u 6 sati, počeli su poslijepodne nakon što je Županijski sud u zagrebu odbio zahtjev uprave za zabranom štrajka.

>>Galerija: Štrajk u Croatia Airlinesu - vežite se (pro)padamo

Predsjednik uprave Ivan Mišetić izjavio je nakon toga da je spreman nastaviti pregovore, jer štrajk nije nikome u interesu, a i vodstvo SKOZ-a predložilo je nastavak pregovora kako bi se postiglo zadovoljavajuće rješenje.

Uprava tvrdi da bi četverodnevni štrajk stjuardesa mogao kompaniji nanijeti ukupnu štetu od 29 milijuna kuna.

Zbog štrajka su u petak ujutro otkazani svi letovi za Beč, Podgoricu, Prištinu, Zadar i Pulu, a idućih bi dana, ako se održi do kraja, mogao "prizemljiti" ukupno 24.000 putnika.(hina/metro-portal)

10.07.2010. 09:22:04
http://metro-portal.hr/noc-prekinula-pregovore-uprave-croatia-airlinesa-i-strajkasa/44267/