Metro-portal.hr

objavljeno 21.04.2016. 16:45:00
NOĆ KNJIGE

Noć knjige sutra, večeras spektakl na fontanama

Više od 200 gradova i mjesta širom Hrvatske sudjelovat će u ovoj manifestaciji, a najveći broj programa, njih 271, održat će se u Zagrebu

Ne zaboravite na Noć knjige
Ne zaboravite na Noć knjige (Arhiva)

Noć knjige 2016. održat će se u petak, 22. travnja, uoči Svjetskoga dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige, uz svečano otvorenje točno u podne u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Više od 200 gradova i mjesta širom Hrvatske sudjelovat će u ovoj manifestaciji, a najveći broj programa, njih 271, održat će se u Zagrebu. Više od 490 sudionika - knjižnica, knjižara, nakladnika, odgojno-obrazovnih ustanova, instituta, kulturnih centara, udruga, muzeja, galerija, udruga književnika i ljubitelja knjige - pripremilo je više od 1000 programa, prodajnih akcija i pogodnosti.

Noć knjige 2016. u znaku je obilježavanja dviju velikih obljetnica u svjetskoj književnosti - 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa, kao i stogodišnjice objavljivanja Priča iz davnine Ivane Brlić Mažuranić.

posjetitelji će moći gledati 3D projekcije motiva koji vizualno obilježavaju ovogodišnju Noć knjige - nad fontanama će lebdjeti likovi Williama Shakespearea, Miguela de Cervantesa i Mačka Mišolovca, sve redom velikih knjigoljubaca. Projekcije će početi večeras u 20:30 sati i trajat će sve do ranih jutarnjih sati, točnije do 5 sati u petak 22. travnja, na dan Dan hrvatske knjige i Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Organizatori su Noći knjige 2016. Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Knjižni blok - Inicijativa za knjigu, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA te portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena. Cjelokupan program obilježavanja podupire Odjel za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, a njegovo ostvarenje novčano su potpomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

21.04.2016. 16:45:00
http://metro-portal.hr/noc-knjige-sutra-veceras-spektakl-na-fontanama/97698/