Metro-portal.hr

objavljeno 16.11.2019. 12:01:00
DOĐITE

Noć kazališta večeras diljem Hrvatske

Prve aktivnosti počele već jučer, 15. studenoga, a završit će 18. studenoga u posljednjem mjestu koje ima manifestaciju

Danas je Noć kazališta
Danas je Noć kazališta (Arhiva)

Noć kazališta večeras će se održati u više od 50 mjesta i gradova diljem Hrvatske s bogato osmišljenim programima kojima ponovo širi doseg kazališne umjetnosti, ove godine s pet novih sudionika.

Pokretač i organizator Noći kazališta- čiji se program stalno dopunjava na mrežnim stranicama manifestacije - je Narodno sveučilište Dubrava. Na konferenciji za medije u palači Dverce ravnatelj Narodnog sveučilišta Dubrava Željko Šturlić kazao je kako je iznimno zadovoljan što Noć kazališta i ove godine uspješno 'nastavlja svoj put i misiju'.

- U manifestaciju se iz godine u godinu uključuje sve više malih sredina, a interes je počela pokazivati i hrvatska dijaspora, bilo sa svojim predstavama, bilo s našim predstavama u njihovim sredinama. To nam pokazuje da je Hrvatska u tom projektu i organizaciji velika - da može funkcionirati i izvan naših granica, rekao je Šturlić.

Koordinatorica projekta Sandra Banić Naumovski iz Dječjeg kazališta Dubrava istaknula je kako i u ovogodišnjoj Noći kazališta sudjeluju i velika nacionalna kazališta, ali i male amaterske družine, dramske skupine, školske skupine.

- Oni pod okriljem Noći kazališta zajednički rade na ispunjenju naših zadanih ciljeva, a to je popularizacija kazališne djelatnosti - dakle, tu smo za publiku, rekla je Banić Naumovski.

Noć kazališta 2019. održat će se večeras, u subotu 16. studenoga, što će, kako je istaknula, zapravo biti centralni dan ovogodišnje manifestacije, budući da se ona već tradicionalno održava tijekom nekoliko dana. Tako su prve aktivnosti počele već jučer, 15. studenoga, a završit će 18. studenoga u posljednjem mjestu koje ima manifestaciju.

Neka su mjesta odlučila imati program više dana, pa će tako nekoliko Noći kazališta imati Beli Manastir, Šibenik, Bjelovar, Zaprešić.

16.11.2019. 12:01:00
http://metro-portal.hr/noc-kazalista-veceras-diljem-hrvatske/121952/