Metro-portal.hr

objavljeno 01.10.2010. 17:40:00
NAGAĐANJA

Nobelov tjedan kreće od ponedjeljka, počele špekulacije o dobitnicima

Nobelov tjedan počinje proglašenjem dobitnika Nobela za medicinu u ponedjeljak, u utorak će biti objavljeni dobitnici ugledne nagrade za fiziku i za kemiju

Nobelov tjedan kreće od ponedjeljka, počele špekulacije o dobitnicima
Nobelov tjedan kreće od ponedjeljka, počele špekulacije o dobitnicima (Shutterstock)

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost za 2010. bit će objavljen 7. listopada u Oslu, izvijestila je u petak Švedska akademija. Prošlogodišnja dobitnica Nobela za književnost njemačka je književnica Herta Müller. Kao i svake godine i ove se nagađa o mogućem dobitniku. Među njima su imena poput sirijskog pjesnika Adonisa (Ali Ahmada Saida Asbara), američkih pisaca Thomasa Pynchona, Philipa Rotha i Joyce Carol Oates, poljskog autora Adama Zagajewskog, južnokorejskog pjesnika Ko Una i japanskog pisca Harukija Murakamija.

Nobelov tjedan počinje proglašenjem dobitnika Nobela za medicinu u ponedjeljak, 4. listopada, u utorak će biti objavljeni dobitnici ugledne nagrade za fiziku i za kemiju, a 8. listopada bit će poznat dobitnik ili dobitnica Nobelove nagrade za mir. Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomske znanosti bit će poznat 11. listopada. Svečanost uručenja nagrada tradicionalno će se održati 10. prosinca u Stockholmu i u Oslu na godišnjicu smrti Alfreda Nobela 1896. u talijanskome gradu San Remu. (hina/metro-portal)

01.10.2010. 17:40:00
http://metro-portal.hr/nobelov-tjedan-krece-od-ponedjeljka-pocele-spekulacije-o-dobitnicima/49069/