Metro-portal.hr

objavljeno 16.08.2012. 17:22:00
MISTERIJA

NLO iznad Vrboske na Hvaru

Mjesto na Hvaru nekoliko je minuta moglo uživati u letu nepoznate letjelice koja je nestala u visinu, u smjeru Pelješca

Ilustracija NLO-a prema opisima očevidaca
Ilustracija NLO-a prema opisima očevidaca (Metro)

Prije nekoliko večeri stanovnici Vrboske imali su prilike vidjeti neobično svjetlo na nebu, koje definitivno nikoga nije podsjetilo na neku zemaljsku letjelicu, dapače.

Negdje iza ponoći iz smjera Sv. Nikole, najvišeg vrha Hvara prema Vrboskoj se spustilo veliko narančasto svjetlo, koje je po rubovima imalo zelenkasti odsjaj. 

Zavisno od kuta gledanja, svjetlo se smanjivalo i povećavalo, a tek su svjedoci koji su navedenu pojavu gledali iz smjera Starog Grada rekli da se objekt kretao cik cak putanjom.

Kako je bila mrkla noć, a profesionalnih lovaca na NLO-e u Vrboskoj nema, fotografije koje vam donosimo najbolje su što su fotografi amateri uspjeli snimiti. Prva fotografija nije autentična već je to rekonstrukcija u Photoshopu koju su napravili očevidci kako bi najbolje mogli prikazati kako je izgledalo svjetlo koje se moglo vidjeti u mrklom mraku prije nego što je krenulo prema visinama i nestalo iznad oblaka. 

Velik broj svjedoka, njih otprilike pedesetak, još uvijek raspravlja o mogućem podrijetlu objekta, no kako se nije čuo nikakav zvuk, otpadaju uobičajeni sumnjivci tipa helikoptera i aviona, a zbog načina kretanja meteorološki baloni i slične letjelice, jer noć je bila mirna i bez vjetra.

16.08.2012. 17:22:00
http://metro-portal.hr/nlo-iznad-vrboske-na-hvaru/73316/