Metro-portal.hr

objavljeno 25.04.2012. 15:54:19
STRUČNA INTERVENCIJA

Njemački liječnici pozvani da pregledaju Timošenko

Kijev je poslao službeni zahtjev Njemačkoj da dopusti liječnicima da pregledaju Juliju Timošenko koja već dulje vrijeme pati od jakih bolova u kralježnici

Fotografija vijesti

Ukrajina je u srijedu pozvala ekipu njemačkih liječnika da pregleda i pobrine se za zdravstveno stanje Julije Timošenko koja se nalazi u zatvoru, nakon što je bivša ukrajinska premijerka i predstavnica ukrajinske oporbe u utorak najavila štrajk glađu zbog, kako je kazala, lošeg tretmana u zatvoru, javlja Hina.

Kijev je "poslao službeni zahtjev Njemačkoj" u kojemu traži da se liječnicima klinike Charite Berlin dopusti da u Harkivu pregledaju Juliju Timošenko koja već dulje vrijeme pati od jakih bolova u kralježnici, izvijestio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.

Grupa njemačkih i kanadskih liječnika najprije je u veljači pregledala Juliju Timošenko u zatvoru u Harkivu, a njemački liječnici pregled su ponovili u travnju. Tada su obavili i inspekciju državne bolnice koju je za njezino liječenje odredila ukrajinska vlada.

Glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert u srijedu je izjavio kako je Njemačka duboko zabrinuta zbog informacija prema kojima je bivša ukrajinska premijerka prošli tjedan pretučena tijekom preseljenja iz zatvora u bolnicu.

25.04.2012. 15:54:19
http://metro-portal.hr/njemacki-lijecnici-pozvani-da-pregledaju-timosenko/70397/