« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
SATELLITE

Njemačka s Lenom došla do pobjede na 55. Eurosongu

POGLEDAJTE VIDEO - Googleov program za predviđanje prije nekoliko dana pobjednicom je proglasio upravo Nijemicu

(Getty Images)
Više o

Eurosong

,

7. Velesajam kulture

Lena Meyer-Landrut senzacionalna je pobjednica Eurosonga. Čak 28 godina nakon pjevačice Nicole i pjesme "Ein bisschen Frieden" i nakon niza katastrofalnih rezultata Njemačka se tako uspjela izboriti za domaćinstvo popularnog glazbenog natjecanja Starog kontinenta.

Lena je u moru balkanskih ritmova i cirkusa na pozornici pobijedila s i više nego pristojnom pop pjesmom Satellite, a iza njene pobjede stoji veliki Stefan Raab koji je u Njemačkoj organizirao natjecanje za odabir izvođača i pjesme za Eurosong. 

Pobjeda 19-godišnje Lene nazirala se već nakon 10. kruga glasovanja, iako su kladionice davale najviše šansi mladoj predstavnici iz Azerbajdžana Safuri.

Borba se na kraju vodila između Njemačke, Belgije, Turske, Danske, Grčke i Azerbajdžana. Lena je pobjedu odnijela s 246 osvojenih bodova te tako iza sebe ostavila drugoplasiranu Belgiju, Toma Dicea s pjesmom "Me And My Guitar".

Zanimljivo je da je Googleov program za predviđanje prije nekoliko dana pobjednicom proglasio upravo Nijemicu. 

U natjecanju za najbolju pjesmu Europe sudjelovalo je 25 zemalja, a u glasanju ih je sudjelovalo čak 42. Hrvatske predstavnice nisu se uspjele plasirati u finale.

30.05.2010. 00:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh