Metro-portal.hr

objavljeno 25.11.2010. 17:37:46
ČISTA MALA

Njemačka Hrvatskoj donirala 200.000 eura za razminiranje

Za razminiranje u Hrvatskoj u posljednih 10 godina Njemačka je donirala ukupno oko 8,5 milijuna eura

Razminiranje
Razminiranje (Jure Mišković/CROPIX)

Savezna Republika Njemačka donirala je 200 tisuća eura za razminiranje u Čistoj Maloj, u Šibenskoj kninskoj županiji. Za razminiravanje područja od oko 200 tisuća četvornih metara oko Čiste Male zadužen je Hrvatski centar za razminiranje (HCR).

Memorandum o sporazumijevanju između Savezne Republike Njemačke i Međunarodnog fonda za razminiranje i pomoć žrtvama mina (International Trust Fund for Demining and Mine Victims Assistance - ITF), potpisali su danas u nemačkom veleposlanstvu u Zagrebu njemački veleposlanik Bernd Fischer i direktor ITF-a Dorijan Maršič. Tim projektom se iznos koji Savezna Republika Njemačka stavlja na raspolaganje za razminiranje u Hrvatskoj, u 2010. godini povećava na 730 tisuća eura.

Izrazivši zadovoljstvo potpisanim Memorandumom njemački veleposlanik Fischer rekao je kako je za razminiranje u Hrvatskoj u posljednih 10 godina Savezna Republika Njemačka donirala ukupno oko 8,5 milijuna eura. Naglasio je da je zadovoljan što će surađivati s ITF-om i HCR-om u ovoj humanitarnoj aktivnosti.

Direktor ITF-a Dorijan Maršič rekao je da je Njemačka drugi najveći donator Međunarodnog fonda za razminiranje i pomoć žrtvama mina u protuminskom djelovanju. Budite sigurni da će novac vaših poreznih obveznika biti dobro utrošen, a stanovnicima Čiste Male donijeti će sigurnost, dodao je.(hina/metro-portal)

25.11.2010. 17:37:46
http://metro-portal.hr/njemacka-hrvatskoj-donirala-200-000-eura-za-razminiranje/51764/