Metro-portal.hr

objavljeno 27.12.2014. 13:00:00
SAVJETI

Njega kose tijekom zime

Zima može imati poguban utjecaj na kosu ukoliko ne napravimo sve što je potrebno kako bi ostala zdrava, snažna i zdrava

Kako sačuvati kosu od utjecaja zime
Kako sačuvati kosu od utjecaja zime (DeviantArt)

Zima donosi nove izazove za našu kosu, jednako kao i ljeto, jer kosa ne voli ekstremne vremenske uvjete. Stoga, za početak, preporučuje se korištenje hranjivih maski jednom tjedno kako bi ostala glatka i poslušna, jer će maske smanjiti broj ispucanih vrhova i spriječiti lomljenje i suhoću kose.

Kako se u hladnim danima smanjuje imunitet cijelog organizma, što se odražava i na kosu. Za prevenciju je dobro početi uzimati vitamine već tijekom jeseni, a dolaskom zime treba koristiti sredstva za jačanje kose i kože glave. Naročito su korisni proizvodi koji imaju aktivne tvari poput proteina, ulja mente ili ginseng spriječit će pojačano ispadanje kose i ojačati vlasište. Zima je, također, pravo vrijeme za korištenje ulja za kosu.

Naelektriziranost kose čest je zimski problem zbog različitih kapa koje nosimo, a problem se rješava prilično jednostavno. Nakon češljanja na kosu treba nanijeti malo nekog od proizvoda za oblikovanje kose - kreme, voska, gela, pjene ili sličnog i neposlušne vlasi neće stršati na sve strane kad skinete kapu.

Aparate za oblikovanje frizura trebalo bi izbjegavati tijekom zime kako se drastične razlike u temperaturama ne bi odrazile na zdravlje kose. 

27.12.2014. 13:00:00
http://metro-portal.hr/njega-kose-tijekom-zime/82126/