Metro-portal.hr

objavljeno 17.08.2017. 14:01:00
SAVJETI

Njega kose ljeti

Uz pravilnu prevenciju i njegu, ona može ostati nepromijenjena iako joj blaža regenerativna njega nije na odmet

Divna kosa i nakon ljeta
Divna kosa i nakon ljeta (Olival)

Sunce, sol i nedovoljna hidratacija neki su od čimbenika koji mogu isušiti i oštetiti našu kosu ljeti. Uz pravilnu prevenciju i njegu, ona može ostati nepromijenjena iako joj blaža regenerativna njega nije na odmet. Dok u slučaju oštećenja ona zahtjeva kompleksniju njegu.

Stoga donosimo korisne savjeta kako bi svojoj kosi vratili živahnost i sjaj:

1. Prirodna ulja dubinski njeguju kosu i vlasište stoga prije spavanja na nju ravnomjerno utrljajte Olival ulje avokada koje će ju dubinski nahraniti i vratiti joj punoću i sjaj. Esencija ulja avokada bogata je vitaminima A, B, D, E i K, lecitinom i esencijalnim masnim kiselinama koji djeluju regenerirajuće na kosu te hrane vlasište i korijen. Kosu svežite u punđu ili pletenicu i zaštitite jastuk dodatnom jastučnicom.

2. Ujutro dobro operite kosu. Našamponirajte ju minimalno dva puta kako bi oprali višak ulja s Avokado šamponom za suhu i oštećenu kosu. Ulje avokada i pantenol važne su aktivne komponente ovog šampona koji obnavlja i hrani vlasište prodirući duboko u korijen kose.

3. Pustite kosu da se prirodno posuši kako ju ne biste feniranjem dodatno isušili.

4. Današnji trendovi u preparativnoj kozmetici stavljaju naglasak na uporabu suhih ulja koji imaju visoku učinkovitost u obnovi kose. Stoga, naš zadnji savjet za ljepšu kosu je Olival Čarobno zlatno ulje. Plemenita ulja lješnjaka, jojobe, makadamije, ruže i badema s obiljem E vitamina su „sastojci" koji ovo suho ulje čine nezamjenjivom i multifunkcionalnim, pa ih možete upotrijebiti i za obnovu hidrolipidne barijere kože. Dovoljno je samo par kapljica ravnomjerno utrljati na vrhovima te lagano rastrljati po cijeloj dužini i vaša kosa će biti ljepša, elastičnija, mekanija i sjajnija.

P.S. Za dodatni dašak glamura, podarite si tretman i s Čarobnim zlatnim uljem koje će vašu kosu dodatno nahraniti, dati joj zlatni odsjaj, a odlično i miriše!

I na kraju postupak ponavljajte barem jednom tjedno tijekom mjesec dana, a ukoliko nastavite i kroz cijelu godinu, primijetit ćete razliku u kvaliteti i strukturi kose. Ona će biti bujnija, podatnija, mekša te će nestati i oštećeni vrhovi, a kod frizera ćete ići samo na „estetsko" šišanje.

17.08.2017. 14:01:00
http://metro-portal.hr/njega-kose-ljeti/106784/