Metro-portal.hr

objavljeno 13.06.2014. 23:15:00
SP BRAZIL 2014

Nizozemska ponizila Španjolsku 5:1

Nizozemci su se osvetili za poraz u finalu pred četiri godine potpunim demoliranjem svjetskog prvaka

Sneijder je bio jedan od glavnih na terenu
Sneijder je bio jedan od glavnih na terenu (Arhiva)

Španjolska je branitelj naslova svjetskog prvaka, no ne pamti se kad je branitelj bio ovako ponižen u prvoj utakmici na sljedećem svjetskom prvenstvu - Nizozemska ih je potpuno razbila s čak 5:1! Do sada je, inače, najteži poraz svjetskog prvaka bio tri razlike ...

Po dva gola su zabile glavne zvijezde, kapetan i dokapetan Van Persie i Robben, a peti je gol dodao De Vrij. No, jednu od glavnih uloga odigrala je treća nizozemska zvijezda, Sneijder koji je presjekao gotovo svaki španjolski napad i odmah stvarao nered pred španjolskim golom svojim okomitim loptama.

Što je najgore za Španjolce, oni su poveli iz jedanaesterca u 27. minuti golom Xabi Alonsa iz jedanaesterca nakon prekršaja nad Diegom Costom. Španjolska se držala cijelo prvo poluvrijeme, čak i nakon fenomenalnog gola glavom Van Persieja za izjednačenje u 43. minuti.

No, drugo poluvrijeme na terenu je bila samo Nizozemska, a Iker Casillas ovako očajno nije odigrao vjerojatno od pionirskih dana. Iako je pred kraj utakmice skinuo dva čista zicera Nizozemcima u istom napadu, većina golova ide na njegovu dušu, uz svesrdnu pomoć Ramosa i Piquea.

Ono što je najgore za nas - gol De Vrija za 3:! se može preslikati na jučerašnju utakmicu između Brazila i Hrvatske, jer je Van Persie očito faulirao Casillasa, no ime je, za razliku od Olićevog, puno zvučnije i prekršaj na golmanu nije sviran, a Nizozemska je nastavila golijadu.

Sve u svemu, Španjolci su u velikim problemima, a mi još većima - ako budemo drugi, a Nizozemci prvi, igramo s njima u osmini finala ....

13.06.2014. 23:15:00
http://metro-portal.hr/nizozemska-ponizila-spanjolsku-5-1/85598/