Metro-portal.hr

objavljeno 29.06.2014. 20:00:13
SP BRAZIL 2014

Nizozemska pobijedila Meksiko preokretom na kraju utakmice

Nevjerojatnim preokretom u zadnjih pet minuta utakmice Nizozemska je ipak uspjela pobijediti čvrsti Meksiko i plasirati se u četvrtfinale

Robben je iznudio jedanaesterac za pobjedu
Robben je iznudio jedanaesterac za pobjedu (Arhiva)

Nizozemska je pobijedila Meksiko nakon iscrpljujuće utakmice u kojoj je Meksiko pokazao više, no na kraju je presudilo iskustvo nizozemskih napadača.

Meksiko je dominirao terenom u prvom poluvremenu, iako je na papiru lopta bila gotovo jednako u nogama jednih i drugih, ali Nizozemci nisu nikako uspijevali napraviti ništa pametno čim bi prešli centar.

Početkom drugog poluvremena Meksiko je poveo golom Giovannija Dos Santosa u 48. minuti, a očajni Nizozemci i dalje su bili prilično nemoćni, a frustrirao ih je i Ochoa svojim obrana u rijetkim opasnim situacijama. 

Ipak, u 88. minuti Meksikancima je popustila koncentracija nakon petominutnog pritiska Nizozemske i jednu odbijenu loptu je Sneijder topovski pospremio kraj nemoćnog Ochoe.

U produžetku se igrala treća minuta kad je Robben napokon uspio u onome što je pokušavao cijelo drugo poluvrijeme - ući u šesnaesterac s loptom. Naravno, bio je srušen i sudac je svirao jedanaesterac, koji je Huntelaar pretvorio u pobjedu.

Sve rezultate SP u Brazilu i parove osmine finala pogledajte ovdje.

29.06.2014. 20:00:13
http://metro-portal.hr/nizozemska-pobijedila-meksiko-preokretom-na-kraju-utakmice/85887/