Metro-portal.hr

objavljeno 13.09.2022. 13:01:00
MA DA?

Nizak kolesterol također može biti problem

Osim visokog kolesterola, koji je jedan od ozbiljnih zdravstvenih problema, i nizak kolesterol može pogoršati zdravlje

Nekim ljudima je prenizak...
Nekim ljudima je prenizak... (Arhiva)

Kolesterol je zadnih godina postao zdravstveni problem, jer liječnici stalno snižavaju granicu koja bi treba biti zdrava... a osim toga, postoji i problem preniskog kolesterola kojeg većina ljudi nije svjesna.

Stoga, evo 5 razloga zašto bi mogli imati prenizak kolesterol

Anksioznost - anksioznost može biti još jedan simptom koji ukazuje na nisku razinu kolesterola. Stručnjaci savjetuju kako se kolesterol može povećati jedenjem zdrave hrane kao što je riba i riblje ulje.

Depresija - nizak kolesterol može dovesti do depresije, tvrde stručnjaci. Naime, kolesterol je važan za zdravlje mozga pa ako je jako nizak može uzrokovati depresivni poremećaj, piše Eatthis.com.

Moždani udar - nizak kolesterol povećava rizik od moždanog udara. Kako je važno paziti da kolesterol nije visok jer uzrokuje kardiovaskularne boelsti, tako je važno i da nije prenizak.

Prijevremeni porod - prema rezultatima istraživanja iz 2015. godine, nizak kolesterol može biti jednako opasan za trudnoću kao i visoki, jer može uzrokovati prijevremeni porod.

Rak - postoji povezanost i između kolesterola i raka. Naime, nedijagnosticirani rak može uzrokovati smanjenje kolesterola, pokazuje istraživanje američkog Nacionalnog instituta za rak.

Stoga, pripazite malo... moglo bi biti čupavo...

13.09.2022. 13:01:00
http://metro-portal.hr/nizak-kolesterol-takodjer-moze-biti-problem/139238/