Metro-portal.hr

objavljeno 02.05.2012. 17:39:00
FARSA U HNL

Niti jedan klub Druge HNL ne ide u viši rang

Pomorac i trećeplasirani Vinogradar nisu ni predali zahtjev za licencom, dok je Dugopolje na kraju također odustalo

Fotografija vijesti

Nakon što je drugoligaš Dugopolje odustao od Prve HNL, niti jedan klub iz druge lige neće izboriti promociju u viši rang, prenosi Hina.

Kako vodeća momčad Druge HNL Pomorac i trećeplasirani Vinogradar nisu ni predali zahtjev za licencom, Dugopolje je bilo jedini klub koji imao šansu ući u Prvu HNL. Uz njih licence su zatražili Rudeš, Hrvatski dragovoljac i Croatia Sesvete. No, niti jedan od ova tri kluba nije ispunio nužan kriterij - plasman na jedno od prva dva mjesta na ljestvici. Međutim, Dugopolje je nakon sjednice Izvršnog odbora povuklo zahtjev za izdavanje licence za Prvu ligu.

Vodstvo Dugopolja je odluku o odustajanju obrazložilo u priopćenju navodeći kako nisu uspjeli pronaći sponzora koji bi svojim ulaganjem zatvorio financijsku konstrukciju za I. HNL.

"Uzimajući u obzir složenost postupka za licenciranje ali i jasan cilj da NK Dugopolje točno informira javnost, navodimo isključivo činjenice koje su izravno utjecale na odluku Uprave. Naime, Uprava kluba paralelno s licenciranjem pregovarala je s potencijalnim sponzorima čija bi ulaganja zatvorila financijsku konstrukciju za I. HNL. S obzirom nismo s potencijalnim sponzorima i igračima ispregovarali ugovorne stavke za potpis preostalih ugovora o profesionalnom igranju te samim time nismo ni poslali zahtjev za upis u registar profesionalnih športskih udruga MZOŠ RH niti smo u mogućnosti dostaviti izvadak iz istog," poručili su iz Dugopolja.

Ova vijest sasvim sigurno najviše je obradovala navijače Rijeke koja ostaje u Prvoj HNL.

02.05.2012. 17:39:00
http://metro-portal.hr/niti-jedan-klub-druge-hnl-ne-ide-u-visi-rang/70598/