Metro-portal.hr

objavljeno 28.06.2011. 17:18:00
GLAVA MU JE NA MJESTU

Ništa od izručenja Sanadera ovoga tjedna

Suić je rekao da se Sanader "u glavi osjeća izvrsno", ali još ne može bez pomoći štaka stati na nogu, koja ga i dalje boli

U glavi se osjeća izvrsno
U glavi se osjeća izvrsno (Damjan Tadić/CROPIX)

Ivo Sanader najvjerojatnije neće biti izručen Hrvatskoj ovoga tjedna, a upitno je hoće li se to dogoditi i idućeg tjedna, izjavio je danas nakon posjeta bivšem premijeru u pritvoru u Salzburgu jedan od njegovih zagrebačkih branitelja Goran Suić. "Nažalost, naš branjenik nema nikakvih informacija kada će i na koji način biti izručen. Nitko ga s austrijske strane nije kontaktirao, no više bi mogao znati početkom idućeg tjedna njegov austrijski branitelj Werner Suppan", rekao je Suić za Hinu i ponovio kako obrana ne očekuje izručenje ovog tjedna.

Dodao je kako su od novinara doznali neslužbenu informaciju da austrijsko ministarstvo pravosuđa još nije ni zaprimilo predmet, te je podsjetio da bez potpisa ministrice izručenje nije moguće.

Suić je rekao da se Sanader "u glavi osjeća izvrsno", ali još ne može bez pomoći štaka stati na nogu, koja ga i dalje boli. Bivši premijer je, naime, nedavno ozlijedio nožne tetive vježbajući u teretani austrijskog pritvora.

"On se psihički osjeća odlično. Spreman je za povratak i jedva čeka doći odgovoriti na USKOK-ove sumnje", rekao je odvjetnik Suić, koji s kolegom Čedom Prodanovićem brani Sanadera protiv kojega se već nekoliko mjeseci vodi šest istraga, zbog čega je i zatraženo njegovo izručenje.

28.06.2011. 17:18:00
http://metro-portal.hr/nista-od-izrucenja-sanadera-ovoga-tjedna/60695/