Metro-portal.hr

objavljeno 16.02.2019. 20:01:00
MA DA?

Ništa ljubav, samo sigurnost

rezultati nedavnog istraživanja pokazuju da je sigurnost ta koja nas vodi pri izboru partnera s kojim stupamo u brak

Sigurnost na prvom mjestu
Sigurnost na prvom mjestu (Arhiva)

Ljubav je divan osjećaj koji bi, prema uvriježenim standardima, i dalje trebao u većini slučajeva završiti brakom, no moderna su vremena uspjela i tu uvesti neke novosti za koje smo gotovo sto posto sigurni da nisu napredak...

Naime, rezultati nedavnog istraživanja pokazuju da je sigurnost ta koja nas vodi pri izboru partnera s kojim stupamo u brak i da, nažalost, ljubav nema baš neke veze s tim.

Istraživanje je obuhvatilo pet tisuća parova starosti između 25 i 65 godina. Vjerovali ili ne, samo 18 posto njih je reklo da je ljubav bila presudan parametar zbog kojeg su stupili u brak.

Najzanimljiviji je bio odgovor ispitanika na pitanje šta im pruža najveće zadovoljstvo u vezi.

Čak 40,7 posto njih je odgovorilo - sigurnost! Zatim, 33 posto žena je izjavilo da želi vjernost, 26 posto nekoga tko će brinuti o njima, dok 28 posto kaže da im je važan sadržajan ljubavni život.

Inače, društveno iskustvo pokazuje da su žene tisućama godina unatrag također birale muškarce za koje su znale da će biti sigurni partneri i očevi njihove djece.. tako da se, izgleda, ona priča s početka članka događala samo u romanima.

16.02.2019. 20:01:00
http://metro-portal.hr/nista-ljubav-samo-sigurnost/116932/