Metro-portal.hr

objavljeno 24.04.2010. 13:17:08
JEAN-PAUL BELMONDO:

Nisam vjerovao u uspjeh filma "Do posljednjeg daha"

Tijekom proslave 77. rođendana legendarni glumac prisjetio se kultnog filma koji ga je proslavio

Jean-Paul Belmondo
Jean-Paul Belmondo (Getty Images)

Jean-Paul Belmondo podijelio je u petak navečer s filmofilima u Hollywoodu sjećanja na snimanje "Do posljednjeg daha" Jean-Luca Godarda izjavivši da "nije doista vjerovao da će film uspjeti".

Na poziv prvog festivala TCM Classic Film, legendarni francuski glumac koji je upravo proslavio 77. rođendan dočekan je ovacijama u povijesnoj dvorani Chinese Theater u srcu Hollywooda.

Belmondo je spomenuo nekoliko uspomena sa snimanja prije same projekcije, pod budnim okom svoje supruge Barbare Gandolfi.

"Nismo mislili da će film uspjeti. Jako smo se zabavljali ali nismo doista vjerovali da će biti tako uspješan", izjavio je on.

Prikazan 1960., "Do posljednjeg daha", manifest Novog vala francuskog filma, lansirao je karijeru Jean-Paula Belmonda u ulozi delinkventa kojeg traži policija, zaljubljenog u mladu Amerikanku u tumačenju Jean Seberg.

Prije tog filma, "snimao sam sasvim male filmove, male uloge", priča glumac. "I Godard me jednog dana, dok sam igrao nogomet, pitao želim li s njim snimiti film. Rekao sam 'da'".

"Nakon premijere filma, tražili su me sa svih strana. U tom sam si trenutku rekao: 'To neće potrajati, iskoristimo priliku'".

Belmondo je odao počast i svojoj filmskoj partnerici, preminuloj 1979. u 40. godini. "Jean Seberg je bila jako šarmantna i vrlo zabavna. Zajedno smo se jako zabavljali i govorili da film nikada neće izaći na velike ekrane", dodao je. (hina/metro-portal)

24.04.2010. 13:17:08
http://metro-portal.hr/nisam-vjerovao-u-uspjeh-do-posljednjeg-daha/38571/