Metro-portal.hr

objavljeno 19.05.2010. 14:34:29
KOSOR PONOVILA:

Nisam s Pahorom dogovorila izlaz Slovenije na otvoreno more

VIDEO - Pročitajte sporazum bez malicije i loših namjera, pa i kada je riječ o predsjednici Vlade Republike Hrvatske, poručila je Kosor Kajinu

Jadranka Kosor sabor
Jadranka Kosor sabor (Bruno Konjević/CROPIX/Infopunkt)

Premijerka Kosor je danas u Hrvatskom saboru ponovila da sa slovenskim premijerom nije dogovorila ništa izvan onog što stoji u arbitražnom sporazumu

"Dogovoreno je sve ono što piše u arbitražnom sporazumu i o tome sam razgovarala s premijerom Pahorom, ni o čemu drugom, ni javno ni tajno, pa ni o insinuacijama da sam dala Sloveniji izlaz na otvoreno more. To su činjenice", istaknula je premijerka.

Odgovorila je tako na pitanje IDS-ovog zastupnika Damira Kajina laže li slovenski premijer Pahor ili govori istinu kada, kao u nedavnoj debati s oporbenim Janezom Janšom, spominje da je s Hrvatskom dogovorio izlaz na otvoreno more.

Kosor je naglasila da kako u arbitražnom sporazumu, koji je Sabor potvrdio, stoji da će sporna granična pitanja između Hrvatske i Slovenije rješavati arbitražni sud, te da će svi procesni rokovi početi teći po pristupanju Hrvatske u EU.

"Pročitajte sporazum bez malicije i loših namjera, pa i kada je riječ o predsjednici Vlade Republike Hrvatske", poručila je Kajinu, pozvavši ga da, ipak, više vjeruje hrvatskoj premijerki nego predsjedniku vlade neke strane zemlje. (hina/metro-portal)

19.05.2010. 14:34:29
http://metro-portal.hr/nisam-s-pahorom-dogovorila-izlaz-slovenije-na-otvoreno-more/40395/