Metro-portal.hr

objavljeno 30.07.2010. 18:14:38
BRANIMIR GLAVAŠ

Nisam kriv, osudili su nevinog čovjeka

Branimir Glavaš izjavio je danas, pošto je Vrhovni sud RH objavio pravomoćnu presudu, da će nastaviti dokazivati da je nevin.

(V.M.Tauber/CROPIX)

"Nisam kriv. Osudili su nevinog čovjeka. Radi se o političkoj, kompromisnoj presudi", ocijenio je u izjavi  Glavaš.

"Ako su suci Vrhovnog suda nedvojbeno utvrdili na sam nedvojbeno kriv za brutalne zločine koji su počinjeni za vrijeme Domovinskog rata, onda mi je sud trebao izreći maksimalnu, zakonom predviđenu kaznu. Ta kazna je 20 godina", rekao je Glavaš, koji je nakon izricanja prvostupanjske presude lani u svibnju pobjegao u BiH.

Dodao je da će ustrajati u "dokazivaju svoje nevinosti". Najavio je da će u ponedjeljak održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o presudi te o "političko-pravnom progonu" i nepoznanicama o zločinima iz Domovinskog rata koje su, kako tvrdi, policija i tužiteljstvo prikrivali.

Vrhovni sud potvrdio je da je Branimir Glavaš kriv za ratni zločin počinjen protiv civila u Osijeku 1991., ali je i preinačio prvostupanjsku presudu zagrebačkoga Županijskog suda te mu je jedinstvenu zatvorsku kaznu smanjio s deset na osam godina. (hina/metro-portal)

30.07.2010. 18:14:38
http://metro-portal.hr/nisam-kriv-osudili-su-nevinog-covjeka/45415/