Metro-portal.hr

objavljeno 12.04.2010. 14:02:44
OBLJETNICA

Nirvana & Alice in Chains tribute u Močvari

Prošlo je 16 godina od prerane smrti Kurta Cobaina i 8 godina od smrti pjevača benda Alice in Chains

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Datum 05.04. je crnim slovima zapisan u povijesti rock glazbe. Na taj dan, prije 16 godina život si je oduzeo Kurt Cobain, jedan od najutjecajnijih glazbenika 90ih godina prošlog stoljeća koji je sa svojim bandom Nirvana žario i palio širom svijeta i prodavao milijune ploča.

Nikada nećemo saznati razlog, ali izgleda da je baš taj nenadani i veliki uspjeh natjerao 27-godišnjeg Kurta na samoubojstvo.

Na isti dan prije 8 godina još jedan od predvodnika Seattle grunge scene podlegao je dugogodišnjoj ovisnosti o drogama - Layne Staley, pjevač grupe Alice in Chains. Tako je scena ostala bez dva sjajna autora - glazbenika - pjevača koji su prerano napustili ovaj svijet, jer tko zna koliko bi nam još sjajnih pjesama mogli isporučiti.

Kao i svake godine Močvara se u travnju prisjeća prerano preminulih rock velikana i jednim velikim grunge partyem uz dva tribute benda i video projekcije na velikom platnu.

U Močvari će zasvirati bendovi Altera i Pulfer (za ovu priliku nazvani Elvis in Chains) i izvoditi pjesme Nirvane i Alice in Chains, a D.J. Danchee će "voditi" sve prisutne kroz grunge hitove.

Mnogi novi klinci i danas odrastaju uz pjesme Nirvane i Alice in Chains, a činjenica da su i članovi bendova Altera i Pulfer bili također klinci kada su Kurt i Layne postizali svoje najveće uspjehe govori u prilog tome, jer oni danas pronose njihovo naslijeđe svirajući njihov sjajni repertoar.

Grupa Altera u kojoj sviraju mama i kćer zajedno su prije dvije godine odsvirali svoju prvu europsku turneju i dočekali izlazak dugoočekivanog prvog albuma "Alternations". Provjerite kako oni izvode "Smells like teen spirit", "About a girl", "Come as you are", "On a plain", "Lithium", "Heart shaped box", "All apologies", "Pennyroyal tea", "Rape me" i mnoge druge.

Grupa Pulfer već dugi niz godina njeguje grunge zvuk, a ovog petka će nam zasvirati velike hitove Alice in Chains - "We die young", "Angry chair", "Man in the box", "Them bones", Down in the hole", "Rooster" i mnoge druge.

Za sve ljubitelje grunge zvuka i za sve štovatelje pokojnog Kurta i Laynea petak 16.04. u Močvari je pravo mjesto na kojem treba biti.

Kada? 16. travnja od 21h
Upad: 35 KN

12.04.2010. 14:02:44
http://metro-portal.hr/nirvana-and-alice-in-chains-tribute-u-mocvari/37658/