Metro-portal.hr

objavljeno 07.03.2010. 10:54:46
DSi XL

Nintendo izbacio novu igraću konzolu

Čini se da svaka godina donosi novu ručnu Nintendo konzolu, a 2010. očito nije razlika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nintendo)

Nintendo DSi XL, ima veći ekran u odnosu na svojeg prethodnika DS Lite, a danas je pušten u prodaju po cijeni od oko 1700 kn. Glavna novina je 4.2 inchni dvostruki ekran osjetljiv na dodir, koji je 93 posto veći u odnosu na svoje prethodnike.

"Ova konzola ponudit će novi stil igre, a oni koji samo promatraju također će moći uživati u nezaboravnom iskustvu", objašnjava predsjednik kompanije Satoru Iwata. Da li želite provesti sate gledajući kako netko igra video igrice je upitno, no veći ekran nedvojbeno pruža bolji užitak.

Osim toga konzola uključuje i mikrofon, dvije kamere te mogućnost slušanja muzike pomoću DSi aplikacije. Tu je i obrazovni softver te riječnik koji prevodi 6 jezika. XL omogućuje i skidanje Nintendovih igara putem interneta.

Ručna DS konzola najbolje je prodavana igraća konzola u Europi, s više od 40 milijuna prodanih primjeraka od prvog predstavljanja na tržištu 2005. XL ne donosi mnogo novih opcija, ali veći ekran vjerojatno je dovoljno atraktivan da privuće nove obožavatelje.

07.03.2010. 10:54:46
http://metro-portal.hr/nintendo-izbacio-novu-igracu-konzolu/34832/