Metro-portal.hr

objavljeno 26.04.2018. 17:16:00
NAJAVA

Nikola Tesla EV Rally Croatia 2018

Reli tradicionalno starta u Istri i odvija se tijekom prvog tjedna u lipnju, a broji ukupno 60 timova koji će tijekom čak osam dana vožnje proći rutom dugom 1550 km, te 10. lipnja završava u Zagrebu

Nikola Tesla EV Rally Croatia 2018
Nikola Tesla EV Rally Croatia 2018 (Arhiva)

Nikola Tesla EV Rally Croatia, najljepši i najtiši reli na svijetu obilježava svoje peto izdanje. Reli tradicionalno starta u Istri i odvija se tijekom prvog tjedna u lipnju, a broji ukupno 60 timova koji će tijekom čak osam dana vožnje proći rutom dugom 1550 km, te 10. lipnja završava u Zagrebu, glavnom gradu Lijepe Naše.

Ruta, službenog naziva "Zelena električna magistrala" s punionicama, omogućuje doživljaj najljepših predjela Republike Hrvatske i uključuje posjet pet otoka i šest nacionalnih parkova, uz mnoštvo atrakcija na ruti.

Luksuzna turistička e-tura, spajanjem koncepata e-mobilnosti, ekologije i turizma, omogućuje sudionicima iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Kanade, Finske, Danske, Belgije i Norveške pokazati ono najbolje od hrvatske kulturne baštine i prirodnih ljepota uz kušanje visokokvalitetnih vina i gastronomskih delicija te odsjedanje u luksuznim hotelima od Lone-a u Rovinju, Bellevue-a na Malom Lošinju, Iadere u Zadru te Esplanade u Zagrebu.

Svake godine ovaj inovativan i jedinstven turistički projekt pomiče granice i na najbolji način promovira Republiku Hrvatsku u Europi i svijetu obarajući rekorde i postavljajući nove standarde. Prošle godine je tijekom eventa okupljen najveći broj Tesla vozila na trajektu te najveći broj Tesla vozila koja su se odjednom punila na jednom mjestu. Trošili smo dnevno između 4  i 5 MW struje, a vozila smo punili na HEP-ovim trafostanicama što je fasciniralo sve natjecatelje.

Na ruti svakako neće nedostajati adrenalina! Tako nas ove godine očekuju tri utrke na dva aerodroma i treća u samom centru grada Zagreba. Na svakoj zaustavnoj točki, za vrijeme odmora za sljedeću dionicu, sudionici će uživati u gastronomskim delicijama i vrhunskom vinu. Vožnja panoramskim cestama svake godine ostavlja natjecatelje bez daha.

Istražujući unutrašnjost Istre, preko otoka Cresa, Lošinja, Krka te otoka Paga s čudesnim mjesečevim krajolicima, stižemo u grad Zadar gdje će sudionici imati priliku doživjeti kultnu instalaciju solarnih panela "Pozdrav Suncu" te Morskim Orguljama. U završnoj fazi relija posjetit ćemo nacionalni park Plitvička jezera, potom rodno mjesta Nikole Tesle u Smiljanu i na samom kraju, glavni grad Republike Hrvatske, Zagreb, u kojem će se održati završnica relija te svečana dodjela nagrada.

Teslino ime danas simbolizira sve napredno u svijetu i nazvavši reli upravo po Nikoli Tesli, odredili smo se materijalizirati njegovo naslijeđe kroz ideju platforme koja nije samo turistička ili promotivna, već predstavlja i veliku želju da naša zemlja bude aktivan dio recentnih svjetskih tehnoloških zbivanja koja nam određuju način života. Naš reli je jedini reli na svijetu koji implementira i iza sebe ostavlja infrastrukturu za korištenje e-vozila te ne postoji gotovo niti jedna punionica u Republici Hrvatskoj, a da tvrtka E.V.A. BLUE d.o.o. nije izravno ili neizravno povezana s njenim postavljanjem. Najdraža nam je ona u rodnom mjestu Nikole Tesle u Smiljanu, koju smo 2014. godine ponosno donirali u sklopu relija.

 

Više o reliju saznajte na: www.nikolateslaevrally.com.hr

26.04.2018. 17:16:00
http://metro-portal.hr/nikola-tesla-ev-rally-croatia-2018/111767/