Metro-portal.hr

objavljeno 31.01.2008. 00:17:24
TRANSFER

Nikola Pokrivač ipak potpisuje za Monaco

Nagađa se da je Monaco za Varaždinca platio svotu od 3,5 milijuna eura

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jakov Prkić/CROPIX)

Nikola Pokrivač je protiv Glorije odigrao svoju posljednju utakmicu u Dinamovu dresu.

Nakon godinu dana boravka u ‘modrom’ taboru, 22-godišnji vezist je jučer privatnim zrakoplovom iz Antalyje odletio za Monte Carlo potpisati ugovor s Monacom. Zoran Mamić nije želio otkriti iznos transfera, ali neslužbeno doznajemo da je klub iz monegaške kneževine za Varaždinca ponudio cca 3,5 milijuna eura.

Monaco se o Pokrivaču počeo raspitivati već na startu prijelaznog roka, ali je Maksimir tada glatko odbacio mogućnost prodaje za 2,5 milijuna eura. ‘Modri’ su navodno na igračeva leđa zalijepili etiketu ‘četiri milijuna’ i u sljedećih nekoliko tjedana izlicitirali bolje uvjete.

- Nakon razgovora s trenerom i rukovodstvom kluba, upalili smo zeleno svjetlo za transfer. One iste naše uvjete koje je na početku odbijao, Monaco je sada prihvatio i očekujemo finalizaciju posla - rekao je Mamić.

Ovakav rasplet za mene je ugodno iznenađenje. Presretan sam, nisam očekivao da će doći do transfera u samoj završnici prijelaznog roka. Zahvalan sam svima.”

Nikola Pokrivač
bivši igrač Dinama
Cijeli iznos transfera pripast će Dinamu, podjelu novca između igrača i kluba u Maksimiru predstavljaju kao relikt prošlih vremena.

Zvonimir Soldo o Pokrivačevu odlasku nije želio govoriti kao o hendikepu.

- Od početka sam bio upoznat sa situacijom. Premda sam vam sve ovo vrijeme govorio kako pripremam momčad kao da transfera neće biti, znao sam da postoji objektivna mogućnost da nas Pokrivač napusti i na tu sam se opciju pripremao. Vjerujem da u postojećem kadru imam igrača koji mogu odigrati ovu ulogu. Pokušat ćemo s Vrdoljakom koji je kupljen kao zadnji vezni, a rupa se može pokrpati i s ofenzivnijim igračem. Ako stvari ne budu štimale, reagirat ćemo u ljetnom prijelaznom roku - kaže Soldo.

Dino Drpić u ‘izlogu’Maksimirski dućan ostaje otvoren do posljednje minute prijelaznog roka, jer i dalje postoji mogućnost da Dino Drpić karijeru nastavi u Bešiktašu. ‘Dinamo je spreman izaći u susret Drpiću i pustiti ga, ali zasad je sve stalo na najavi ljudi iz Bešiktaša da će doći ovdje. Bit ću tako slobodan i kazati da smo na stoperskim pozicijama sasvim dobro popunjeni te da Drpićev odlazak ne bi izazvao potrese’, rekao je Zoran Mamić.

Sportski direktor dopunio je priču. Zoran Mamić informira da je Dinamo u talonu držao novu brazilsku soluciju, olimpijskog reprezentativca Maicona koji u posljednje vrijeme standardno igra u Internacionalu na mjestu zadnjeg veznog. ‘Modri’ namjeravaju i dalje pratiti 21-godišnjeg igrača i eventualno ga dovesti na ljeto.

Piše: JL
31.01.2008. 00:17:24
http://metro-portal.hr/nikola-pokrivac-ipak-potpisuje-za-monaco/2031/