Metro-portal.hr

objavljeno 31.01.2012. 14:36:21
TRANSFER

Nikica Jelavić prelazi u Everton

Liverpoolski klub Everton je na službenim stranicama objavio da je s Rangersima dogovorena visina odštete te da Jelavića od potpisivanja ugovora dijeli samo liječnički pregled

Fotografija vijesti

Hrvatski reprezentativni napadač Nikica Jelavić (26) na korak je do potpisa ugovora s engleskim nogometnim prvoligašem Evertonom. Klub iz Liverpoola objavio je na svojoj službenoj internetskoj stranici (www.evertonfc.com) kako je dogovorena visina odštete koju će platiti škotskom prvaku Rangersu za Jelavića, te da do zgotovljavanja transfera Jelavić još samo treba proći rutinski liječnički pregled koji je u tijeku, javlja Hina.

Britanski mediji nagađaju kako je vrijednost transfera oko osam milijuna funti. Jelavić bi s Evertonom trebao potpisati ugovor na četiri i pol godine.

Jelavić je karijeru započeo u splitskom Hajduku iz kojega je prešao u belgijski Waregem, pa u Rapid iz Beča iz kojega je u ljeto 2010. godine otišao u Rangers. U dresu škotskog velikana je postigao 36 pogodaka u 55 nastupa, te je sa 14 pogodaka u prvenstvu ove sezone trenutačno vodeći strijelac škotske lige.

Za hrvatsku reprezentaciju Jelavić je dosada ostvario 17 nastupa i dva pogotka.

31.01.2012. 14:36:21
http://metro-portal.hr/nikica-jelavic-prelazi-u-everton/67785/