Metro-portal.hr

objavljeno 29.03.2020. 21:44:00
EH, DA... :)

Nikad se ne svađajte prije spavanja

Osobe koje imaju problema s kontrolom bijesa i one koje su sklone konfliktima i nervozi, u prosjeku puno lošije spavaju od staloženim i miroljubivih osoba

Spavajte kao beba :)
Spavajte kao beba :) (Arhiva)

Još su naši stari govorili da nije preporučljivio ići na spavanje ljut ili posvađan s partnerom/partnericom. Uvijek se to govori u kontekstu očuvanja dobrih odnosa, no sada je malo drugačije.

Stručnjaci tvrde da se ne smije ići ljut u krevet iz vrlo jednostavnog razloga - nećete se naspavati.

Istraživanje koje je nedavno provedeno na 436 volontera na Sveučilištu Iowa pokazalo je da osobe koje imaju problema s kontrolom bijesa i one koje su sklone konfliktima i nervozi, u prosjeku puno lošije spavaju od staloženim i miroljubivih osoba

Naime, kada odemo ljuti u krevet srce ubrzano počne kucati i tlak nam se digne te smo u potpuno suprotnom stanju od onoga koje nam treba da zaspimo. A i kada konačno zaspimo ljuti, san je plitak i isprekidan.

Stvari se tada vrte u krug jer kada smo nenaspavani, nervozni smo, a kada smo nervozni i ljuti ne možemo se poštenio naspavati. 

Kako bi prekinuli taj začarani krug, poradimo na sebi. Pogledajmo što nas to ljuti i kako se pomiriti sa sobom i s drugima te konačno naspavati. 

29.03.2020. 21:44:00
http://metro-portal.hr/nikad-se-ne-svadjajte-prije-spavanja/124665/