Metro-portal.hr

objavljeno 27.06.2010. 17:31:49
TRIJUMF

Nijemci masakrirali Engleze s ponižavajućih 4:1

Nijemci su sjajnom igrom potpuno deklasirali ljute suparnike Engleze i s 4:1 prošli u četvrtfinale SP-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Jedan od mitskih dvoboja svjetskog prvenstva odigrao se pred punim stadionom u Bloemfontainu. Učestalo spominjanje 1966. godine, kada su Englezi prvi i jedini put osvojili naslov svjetskih prvaka finalnom pobjedom nad Njemačkom natjeralo je Otočane da naprave retro dresove crvene boje.

Od samog početka Njemačka je u susret ušla čvršće i bolje postavljena, tako da su već u petoj minuti priprijetili preko Ozila, a terensku nadmoć okrunili su u 20. minuti lijepim golom Klosea. Desetak minuta kasnije bilo je već 2:0, a gol je zabio Podolski s lijeve strane.

Tragičar kod oba pogotka, engleski branič Upson, smanjio je prednost Nijemaca glavom samo pet minuta nakon drugog gola, no daljnji tijek utkamice odredila je vjerojatno 38. minuta. Frank Lampard snažno je tukao s ruba šesnaesterca, lopta se od prečke odbila u gol, ponovno udarila u prečku, a Neuer je uspio doći do nje tek nakon što se opet odbila od poda.

Glavni sudac možda je i mislio priznati gol, no pomoćnik s desne strane odlučno je odmahnuo rukom pokazavši da gola nije bilo. Velikih protesta Engleza nije bilo, ali su vjerojatno u poluvremenu pogledali snimku i uhvatili se za glavu.

Pogledajte video:

Drugo je poluvrijeme protjecalo u jalovim napadima Engleza koji su još nekako uspijevali stići do šesnaesterca Nijemaca, ali tamo im je ponestajalo ideja. Nijemci su, s druge strane, u 67. i 70. minuti iskoristili svoje prilike i golovima Muellera mirno priveli utakmicu kraju.

Da li je prokletstvo Hurstovog gola iz '66. stiglo na naplatu, znaju samo afrički vračevi, ali ova je utakmica vratila Nijemcima samopouzdanje i pokazala da su vrlo zreo kandidat za naslov.

27.06.2010. 17:31:49
http://metro-portal.hr/nijemci-masakrirali-engleze/43477/