Metro-portal.hr

objavljeno 27.05.2011. 15:07:00
SAMO ZA PRIVATNI DŽEP

Ni H&M ne pomaže debaklu Centra Cvjetni

Centar Cvjetni jednostavno je ružan i neugodan shopping centar - izgleda kao crijevo, siv je i odbojan

Fotografija vijesti

U dućanu megapopularnog branda Apple u Centru Cvjetni rade jako ljubazni prodavači. Dobit ćete vrhunsku uslugu, ali ćete se cijelo vrijeme osjećati nelagodno. Ne zbog cijena koje su visoke te bi i same mogle izazvati nervozu, već zbog činjenice da primamljive "igračke" kao što su Mac i iPhone, osim vas, ne gleda baš nitko. 

Razlog? Taj što se dućan nalazi u podrumu shopping-centra koji ničime ne mami kupce. Nakon kupovine u H&M-u koji se nalazi na samom ulazu, i naravno, uvijek je prepun kupaca, pogled prema ostatku centra ne pruža primamljivu sliku.

Projektante centra sigurno su zabavljale stalne promjene plana, uzrokovane mogućnostima otkupa prostora u okolnim zgradama, a i ponešto su im podebljale račune. No od prvog, spektakularnog predstavljanja "nove šetnice u centru grada" sa staklenim kupolama na krovu stigli smo do klaustrofobičnog crijeva s "elitnim" stanovima na krovu.

Ako ima kupaca za stanove/vile na krovu koji ne propušta svjetlo, kako je bilo najavljeno, profitirat će Horvatinčić, no kakav je javni interes imati privatnu garažu koja ti ubija dvije godine građenu garažu na Tuškancu i uzima joj sav promet, teško je shvatljivo.

Kad se pritom vidi da je za to punjenje privatnog džepa otet dio javnog pješačkog prostora u centru i pretvoren u rampu, kad se pogleda vizura Cvjetnog koji je unakažen gore i od Tkalčićeve s famoznom Silađinovom nakaradom na samom početku i prođe kroz taman, tmuran prolaz između Cvjetnog i Varšavske, nema tog dućana koji bi spasio stvar. Pa bio to i H&M ...

27.05.2011. 15:07:00
http://metro-portal.hr/ni-h-and-m-ne-pomaze-debaklu-centra-cvijetni/59342/