Metro-portal.hr

objavljeno 30.06.2012. 10:32:24
INMUSIC 2012

New Order razveselio ekipu na Jarunu

Kultni manchesterski band napokon se našao u Zagrebu i potrudili su se ne razočarati brojne fanove

New Order u akciji
New Order u akciji (Metro)

Prvi dan INmusica prošao je u znaku newyorških gipsy punkera Gogol Bordella i New Ordera. Neopravdano bi bilo zaobići i Dry The River ili Archie Bronson Outfit, no oni su poslužili tek kao zagrijavanje za prave stvari.

Nešto više posjetitelja nego nultog dana teško je izdržavalo sparinu na Jarunu, tako da ugostitelji sigurno trljaju ruke. No, i takve iscijeđene vrućinom uspio je pokrenuti Gogol Bordello svojom zaraznom energijom i neprestanim divljanjem po stageu.

Razglas možda i nije bio na visini zadatka, jer tekstovi nisu bili pretjerano jasni, no publika je jako dobro znala zašto je došla i pjevala je s Eugenom Hützom bez zadrške.

Lagana pauza za osvježenje prije glavnog nastupa večeri svima je dobro došla, a kad je na pozornicu stupio New Order, gužva oko Main Stagea bila je najveća do sada. Uz isprike benda za nedolaženje sve ove godine, koje su prihvaćene pljeskom i čestu konferansu između stvari atmosfera se polako zakuhavala.

Naravno, najužarenije je postalo na prve taktove općepoznatog Blue Mondaya, no na kraju je uslijedila još jedna poslastica - elektronska uspješnica koja ima valjda najviše remikseva na svijetu pretopila se u Love Will Tear Us Apart nedostižnih prethodnika, Joy Divisiona. 

Publika je dugo i oduševljeno zvala New Order na bis, koji je odrađen također u sjajnoj atmosferi. Drugi (i zadnji) dan festivala donosi nam dosta world musica, Mando Diao i Tamikrest, dok su headlineri Franz Ferdinand. Hoće li biti bolji nego na Šalati pred 8 godina? Vidjet ćemo ...

30.06.2012. 10:32:24
http://metro-portal.hr/new-order-razveselio-ekipu-na-jarunu/72306/