Metro-portal.hr

objavljeno 07.11.2017. 15:01:00
Savjeti

Nevjerojatni načini za korištenje kore banane

Većina nas koru banane baca bez razmišljanja, no ovaj članak dokazat će vam da to više ne trebate činiti.

Banane će vas iznenaditi
Banane će vas iznenaditi (Pexels)

Banane su bogate kalijem i vitaminom B. Ublažavaju otekline, dijabetes tipa 2, povećavaju mentalni kapacitet i pomažu osobama koje pate od osteoporoze i bolesti bubrega. Banane su zakon.

No unatoč tome, većina nas koru banane baca bez razmišljanja. Ovaj članak dokazat će vam da to više ne trebate činiti. Nudimo vam nekoliko načina na koje možete iskoristiti koru banane:

1. Riješite se bradavica
Koru banane u tom slučaju možete iskoristiti na dva načina. Prvi je taj da bradavicu trljate unutarnjom stranom kore dok ne bude u potpunosti natopljena, a drugi je da dio kore vrpcom pričvrstite na bradavicu i ostavite ju omotanu preko noći. Ponavljajte bilo koji od dva postupka sve dok bradavica ne nestane.

2. Za izbjeljivanje zubiju
Trljajte zube unutarnjom stranom kore jednu do dvije minute pa isperite. Postupak ponavljajte dva puta dnevno cijeli tjedan.

3. Tretman za akne
Trljajte koru na problematično mjesto 60 sekundi tri puta dnevno sve dok akna ne nestane. Antioksidansi u kori banane uništit će bakterije na koži.

4. Prirodno sredstvo za sjaj
Od cipela, namještaja do srebrnih predmeta, sve to možemo ulaštiti korom banane. Nakon toga predmet je potrebno samo obrisati krpom.

Piše: Andrea Holi
07.11.2017. 15:01:00
http://metro-portal.hr/nevjerojatni-nacini-za-koristenje-kore-banane/108371/