Metro-portal.hr

objavljeno 08.11.2010. 12:20:00
STVARNO?!

Nevjera može spasiti brak - saznajte kako i zašto

Pokrenuta je društvena mreža koja omogućuje pronalaženje ljubavnika za spas veze ili braka

Nevjera
Nevjera (Shutterstock)

Kanadski portal za pronalaženje partnera, Ashley Madison, nedavno je stigao u Europu s pomalo kontroverznim konceptom - cilj je pomoći supružnicima da pronađu ljubavnika ili ljubavnicu kako bi spasili svoj brak.

Registrirati se mogu samo osobe koje su u ozbiljnim vezama i koje su u potrazi za avanturom pod motom: "Život je kratak. Imaj aferu!"

"Naša ciljna skupina nisu osobe koje su u sretnim vezama. Ne možemo uništiti njihova partnerstva jer pretpostavljamo da su imuni na ovakva iskušenja", objašnjava direktor Ashley Madisona za Europu, Constantin Dietrich, koji je osobno u sretnom braku i tvrdi da nikada ne bi napustio ženu i djecu.

Osnovna ideja koja stoji iza portala je da je nevjera bolja od prekida te na taj način može spasiti loš brak. "Većina naših korisnika cijeni i voli svog partnera ili partnericu, ali im nedostaje seksualno uzbuđenje. Naša stranica im pomaže da svoju želju zadovolje sa stilom, na diskretan način i tako izbjegnu rastavu", kaže Dietrich.

Portal je naišao na brojne kritike u javnosti, a osnivaču i suvlasniku Noelu Bidermanu mediji su prišili nadimak "kralj nevjere". Biderman se brani činjenicom da korisnike ne potiče izravno na seksualni odnos, već omogućuje susrete u virtualnom svijetu. Hoće li korisnici na kraju dosita prevariti svoje partnere ovisi isključivo o njima samima.

Stranica je pokrenuta 2001. u Kanadi, a danas se nalazi na drugom mjestu najbrže rastućih društvenih mreža na svijetu (odmah iza Facebooka). "Poznanstva koja se ostvaruju putem portala su diskretnija i manje dramatična od nevjera na poslu ili krugu prijatelja", zaključuje Dietrich.

Kako izgleda dobra prevara koja može spasiti brak? Ashley Madison navode sljedeće faktore:Pravo vrijeme - prije upuštanja u aferu potrebno je dobro razmisliti o posljedicama te prvo pokušati riješiti probleme razgovorom s partnerom

Pravo mjesto - izbjegavati popularna mjesta i kvartove u kojima postoji mogućnost sretanja zajedničkih prijatelja

Dobar alibi - u aferu se ne smiju uplitati prijatelji i poznanici, laž poput "bio sam u gradu s društvom" će prije ili kasnije biti razotkrivena

Dobar plan - partneru unaprijed najaviti da, na primjer, slijedi razdoblje prekovremenog rada na poslu (previše je upadljivo ako odjednom počinjete kasnije dolaziti kući)

Jasna pravila - ljubavni/ica mora znati da se radi samo o avanturi i da se nema šanse za emocionalnu vezu, ujedno treba odrediti točne načine međusobne komunikacije

08.11.2010. 12:20:00
http://metro-portal.hr/nevjera-moze-spasiti-brak-saznajte-kako-i-zasto/50881/