Metro-portal.hr

objavljeno 11.11.2011. 10:37:12
FIMI - MEDIA

Nevenka Jurak završila na ispitivanju USKOK-a

Nevenka Jurak, vlasnica Fimi-medie, došla je na ispitivanje u sjedište USKOK-a kako bi dala svoj iskaz o navodnom izvlačenju novaca iz državnih poduzeća koji se slijevao u HDZ-ov crni fond

Fotografija vijesti

Nevenka Jurak, vlasnica tvrtke Fimi - media preko koje se navodno izvlačio novac iz državnih poduzeća i ministarstava te dijelom slijevao u HDZ-ov "crni fond", jutros je došla u sjedište USKOK-a kako bi dala iskaz u svojstvu osumnjičenika, javlja Hina.

Jurak se u sjedištu USKOK-a pojavila nešto prije 9 sati u pratnji dvojice odvjetnika Krešimira Vilajtovića i Ive Farčića. Nitko od njih nije želio dati izjavu.

Neslužbeno se doznaje da bi nakon Nevenke Jurak USKOK-ovim istražiteljima iskaz trebala dati i osumnjičena bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević, a oko 13 sati očekuje se dolazak predstavnika HDZ-a Damira Sesvečana i stranačkog odvjetnika Vladimira Gredelja.

Naime, USKOK je nedavno proširo istragu u slučaju Fimi - media zbog sumnje da je dio novca izvučen preko te tvrtke završio u "crnom fondu" HDZ-a iz kojeg su se, među ostalim, financirale i predizborne kampanje stranke koja posljednjih osam godina vodi vladajuću koaliciju.

Proširenom istragom novoosumnjičeni su bivši predsjednik stranke Ivo Sanader, Nevenka Jurak i Branka Pavošević, bivši glavni tajnik Ivan Jarnjak, bivši glasnogovornik stranke i vlade Ratko Maček te sama stranka HDZ.

Inače, Nevenka Jurak i Branka Pavošević ranije su u ovoj istrazi neko vrijeme provele u istražnom zatvoru, a mediji nagađaju da je upravo zahvaljujući njihovim svjedočenjima USKOK proširio istragu i zbog "crnog fonda".

Početkom ovog tjedna pred USKOK-om su obranu iznijeli Jarnjak i Maček. Za sada nije poznato na koji način su se branili i što su rekli istražiteljima.

11.11.2011. 10:37:12
http://metro-portal.hr/nevenka-jurak-zavrsila-na-ispitivanju-uskok-a/65360/