Metro-portal.hr

objavljeno 28.09.2010. 09:36:37
NIGHTLIFE

Neuz! i njemački Move D ovog vikenda u Sirupu

U zagrebačkom Sirupu ovog vikenda očekuje vas program Neuz!, a u subotu poseban gost iz Njemačke, umjetničkog imena Move D - OSVOJITE ULAZNICE

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sirup)

U petak vas u Sirupu očekuje Neuz! program, za kojeg kažu da je mlađi razmaženi brat deMode-a, a možete očekivati glasne electro, fidget, techno i slične zvukove. U subotu iz Njemačke stiže samozatajni David Moufang, poznatiji kao Move D. Pali se na zvukove Pink Floyda i Kraftwerka, a sam je svirao klasičnu gitaru i perkusije. Jedan izlazak u Manheim, na party uz rani detroitski techno promijenio mu je život.

Petak, 01.10.

DJ's: Jah, Bambi, Jon B
VJ's: Nedjeljka, -polygon

Osvojite ulaznice na Metro portalu!

NEUZ! je mlađi razmaženi brat deMode-a, derište odgojeno na Nintendu i GameBoyu, He-Manu, Sailor Moonu, internet pornu i looodim techno partijima kad staraca nema kod kuće. Očekujte electro, fidget, wobble, banger, thrash, techno i 8-bit, a ljudima s niskom razinom 'sile' preporučamo čepiće za uši i tablete za smirenje.

upad 20/30 kuna
happy hours: 23-01


Subota 02.10.

Sirup predstavlja...
MOVE D
Source Rec, Compost Black Label, Liebe Detail Spezial

David Moufang, u svijetu elektroničke glazbe poznatiji kao Move D, jedan je od onih koje istodobno možemo svrstati u skupinu vječno podcijenjenih glazbenih inovatora, ali i ikone undergrounda, samozatajnog frika koji kao da čitavu karijeru bježi od svjetala reflektora.

Osvojite ulaznice na Metro portalu!

move_d.jpg
Move D

Kao klinac je, odrastajući u njemačkom gradiću Heidelbergu, bio veliki zaljubljenik u znanstvenu fantastiku, a njegovu sobu uglavnom su ispunjavali zvukovi Pink Floyda i Kraftwerka. Davidove obje bake bile su pijanistice, što je uvelike utjecalo na njegov glazbeni razvoj, tako da je već sa 12 godina pohađao satove klasične gitare, a potom upisao studij perkusija.

Kao mladić je svirao u jazz bendu Rivers & Trains i ništa nije dalo naslutiti da će mu jedan izlazak u Mannheim promijeniti život, kad ga je 1989. prijatelj D-Man pozvao na jedan party na kojem su lokalni DJ-i vrtili rani detroitski techno...

Način na koji Move D percipira glazbu, sve je samo ne uobičajen. Osim što svoju glazbu ne voli svrstavati u zabavnu i plesnu, već ''iskrenu'', još se jedna premisa proteže kroz njegov rad, a to je postizanje gotovo hipnotičnog efekta, koji slušatelju daje potpunu slobodu interpretacije i imaginacije. Kao primjere iz glazbene kulture navodi Kraftwerkov ''Autobahn'' i psihodelični space rock album ''Ummagumma'' Pink Floyda.

Kao DJ je pak veliki zagovornik odl-school DJ-iranja, iako ga se od 2008. može često vidjeti kako koristi Serato Scratch. Svoj odnos s vinilom ponovno će nazvati iskrenim odnosom izemđu umjetnika i djela pa će stati na stranu onih koji hard disk vide kao ubojicu DJ-inga, koji je taj, nekoć vrlo intiman odnos, sveo na mehaničko puštanje digitalnog formata. Osim toga, ploča se kreće pa iz toga kreće logičan niz pokreta - kreće se DJ, a potom i plesači. To je čitava filozofija prema Move D-u...

Sirup support by:

SERGEJ
Sirup, Burek

ARSZENIK
Sirup, Hartera

upad: 50kn
happy hours 23-01

28.09.2010. 09:36:37
http://metro-portal.hr/neuz-i-njemacki-move-d-ovog-vikenda-u-sirupu/48826/