Metro-portal.hr

objavljeno 10.09.2018. 21:40:00
MA DA?

Neuobičajeno rješenje za probleme s orgazmom

Mjesto na koje znanstvenici postavljaju elektrode je, zvuči prilično ludo ali kažu da radi - gležanj koji stimulira područje zdjelice

Tajna orgazma krije se u - gležnju?!
Tajna orgazma krije se u - gležnju?! (Shutterstock)

Izostanak orgazma ili čak nemogućnost da ga se uopće doživi problem je koji ima sve više žena, a znanstvenici sa Sveučilišta u Michiganu u posljedne se vrijeme intenzivno bave proučavanjem terapije koja, čak uspješno, pojačava ženski seksualni užitak.

Prvotno su otkrili da tretman neuromodulacije, koji obuhvaća korištenje raznih svjetlećih podražaja te posebno ciljanih električnih stimulacija na određenim dijelovima tijela, nestaju ženski urinarni problemi.

Navode kako pacijentice jednom tjedno trebaju prolaziti kroz tretman kako bi poboljšale funkcioniranje mišića i signalizaciju neurona koji kontroliraju rad mokraćnih puteva.

Mjesto na koje postavljaju elektrode je, zvuči prilično ludo ali kažu da radi - gležanj koji stimulira područje zdjelice. 

Kada su znanstenici uvidjeli da poboljšava rad mokraćnog trakta, krenuli su istraživati kako bi neuromodulacija pomogla ženama sa seksualnim problemima.

Istraživanje su proveli na životinjama i ljudima. Prvo su štakorima pokušali elektrodama stimulirati genitalno područje te područje gležnjeva. Nakon 15, 30 minuta, uvidjeli su znatno bolju prokrvljenost na genitalnom području, što striktno upućuje na povećanu osjetljivost tog područja.

Zatim su test odlučili provesti i na ženama. Javilo se nekoliko volonterki koje su se borile s problemom postizanja orgazma. Primile su 12 električnih živčanih stimulacija, a znanstenici su ponovno postavili elektrode na genitalno područje te na područje gležnjeva.

Rezultati su bilo zapanjujući. Osam od devet žena se povratno javilo s informacijom kako su zadovoljnije sa seksualnim životom te kako su ponovno uspjele doživjeti orgazam. 

Nadamo se da je napokon pronađeno rješenje za najčešću ženski seksualni problempatnju. 

10.09.2018. 21:40:00
http://metro-portal.hr/neuobicajeno-rjesenje-za-probleme-s-orgazmom/114270/