Metro-portal.hr

objavljeno 01.12.2019. 18:18:36
COOL

Netflix unajmio kino dvoranu

Dosad je Netflix običavao povremeno unajmiti razne kino-dvorane na ograničeno vrijeme, kako bi zajamčio da filmovi zadovoljavaju uvjete za dobivanje raznih nagrada

Netflix u kinu!
Netflix u kinu! (Arhiva)

Premda oštro kritiziran zbog toga što svojom uslugom uskraćuje istinsko kinematografsko iskustvo gledateljima, Netflix je najavio da će dugoročno unajmiti kultnu njujoršku kino-dvoranu 'Paris' za prikazivanje najprestižnijih filmova svoje platforme.

Portal koji prati događanja u Hollywoodu, Deadline, piše da je Netflix sklopio desetogodišnji ugovor o najmu, piše BBC.

Dosad je Netflix običavao povremeno unajmiti razne kino-dvorane na ograničeno vrijeme, kako bi zajamčio da filmovi zadovoljavaju uvjete za dobivanje raznih nagrada.

Naime, jedan od uvjeta za nominacije raznih filmskih nagrada je prikazivanje filma u kinima. Netflixov kandidat za Oscara, film 'Marriage Story', već se prikazuje u kinu Paris, izgrađenom 1948. godine.

"Konačno će ovo kultno kino ponovno biti otvoreno te će postati domom posebnih Netflixovih događaja", tvitali su iz Netflixa, a njihovu odluku pozdravili su brojni ljubitelji filma.

Prošla je 71 godina otkako je filmska diva Marlene Dietrich presjekla vrpcu za otvaranje kina Paris, koji je s vremenom postao jedno od cjenjenijih kina za prikazivanje art filmova.

Istodobno je riječ o jedinome preostalom kinu s jednim platnom u New Yorku, a svoja je vrata posjetiteljima zatvorilo krajem kolovoza. Sada kada je u priču ušao Netflix, kino će i dalje ostati otvoreno.

Brojni slavni glumci i redatelji izrazili su zabrinutost za budućnost kino-dvorana zbog goleme konkurencije streaming servisa poput Netflixa.

Među njima su slavni Steven Spielberg i glumica Helen Mirren koja je rekla da je porast popularnosti streaming servisa porazan za sve one koji stvaraju filmove za prikazivanje u kinima.

01.12.2019. 18:18:36
http://metro-portal.hr/netflix-unajmio-kino-dvoranu/122255/