Metro-portal.hr

objavljeno 28.09.2012. 11:02:00
UN

Netanyahu povukao crvenu crtu Iranu

POGLEDAJTE VIDEO: U vatrenom govoru izraelski je premijer nacrtao bombu i podvukao crvenu crtu koja označava vrijeme kad treba zaustaviti Iran

Netanyahu povlači crvenu crtu
Netanyahu povlači crvenu crtu (Screenshot YouTube)

Benjamin Netanyahu doslovno je povukao crvenu crtu Iranu, pokazavši nacrtanu bombu i napredak Irana koji, prema njegovom mišljenju, za manje od godinu dana može imati nuklearnu bombu.  

U ruci je držao papir s nacrtanom bombom i fitiljem, povukavši flomasterom crvenu crtu ispod dijela na kojem piše završna faza, tražeći od svijeta da zaustavi daljnji razvoj iranskog nuklearnog programa. 

Razočaran jučerašnjim Obaminim govorom u kojem američki predsjednik nije bio dovoljno agresivan prema Iranu, Netanyahu tvrdi da su Iranci nabavili 90 posto materijala potrebnog za izradu nuklearnog oružja. 

No, ipak se suzdržao od pozivanja na intervenciju u Iranu, rekavši da bi trebalo reagirati odmah nametanjem daljnjih sankcija i pregovorima uvjeriti Iran da zaustavi razvoj nuklearnog oružja. 

Nakon govora Netanyahu se susreo s američkom državnom tajnicom Hillary Clinton.

Predstavnik Irana u UN je odgovorio na Netanyahuove tvrdnje izjavom da će se Iran braniti svim sredstvima u slučaju bilo kakvog napada.

Pogledajte govor Benjamina Netanyahua:

28.09.2012. 11:02:00
http://metro-portal.hr/netanyahu-povukao-crvenu-crtu-iranu/74110/