Metro-portal.hr

objavljeno 22.08.2015. 13:15:00
STANJE NA CESTAMA

Nesreće usporavaju promet i stvaraju kolone

Još jedan vikend velike smjene, preciznije odlaska turiste protiče u gužvama koje su se stvorile zbog više nesreća na autocestama

Kolone počinju kod Zadra
Kolone počinju kod Zadra (Screenshot HAK)

Zbog prometne nezgode na 234. km autoceste A1, od vijadukta Barićević do čvora Zadar I, u smjeru Zagreba vozi se u isprekidanoj koloni, uz povremene zastoje.

Povremeno je vrlo gust promet na:

  • autocesti A1 između Zagreba i Otočca u oba smjera, a od čvora Zadar II i južnog ulaza u tunel Sveti Rok u smjeru unutrašnjosti;
  • autocesti A2 Zagreb-Macelj (oba smjera);
  • autocesti A3 Bregana-Lipovac (u smjeru zapada);
  • autocesti A7 na naplati Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko 1 km, a na izlazu prema graničnom prijelazu oko 2 km;
  • Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija (oko 5 km)
  • krčkom mostu u oba smjera
  • zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici.

Na izlazu s autoceste A1 u Lučkom, kolona u smjeru Zagreba je oko 8 km.

U vrijeme vršnog opterećenja na naplati Demerje, na izlasku s autoceste A1, cestarina će se plaćati i gotovinom, osim ENC-om te kreditnim i debitnim karticama kao obično.

Zbog gustoće prometa kolone se formiraju na pojedinim dionicama autocesta, u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autoceste, pa vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju propisanu sigurnosnu udaljenost između vozila.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet i na autocestama A1 od vijadukta Božići do južnog ulaza u tunel Sveti Rok i A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

22.08.2015. 13:15:00
http://metro-portal.hr/nesrece-usporavaju-promet-i-stvaraju-kolone/93462/