Metro-portal.hr

objavljeno 09.07.2011. 09:50:46
STANJE NA CESTAMA

Nesreće na A1 stvorile gužve

Nekoliko prometnih nesreća na A1 između Zagreba i Karlovca usporile promet

Gužva na naplatnim kućicama u Lučkom

Zbog nekoliko prometnih nesreća koje su se dogodile poslije 7 sati na dionici autoceste A 1 Zagreb-Karlovac vozi se otežanio i usporeno, uz povremene zastoje. Budući da vozila stalno pristižu prema čvoru Lučko sa autocesta A2, A3 i A 4 očekujemo i duža čekanja za ulazak na autocestu u Lučkom. Promet je pojačan i na izlazu s autoceste u Lučkom.

Povremena čekanja zbog gustoće prometa moguća su i na izlazu Oštrovica, na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, u smjeru Crikvenice, odnosno Krka.  Vrlo je gust promet i u Istri, na Istarskom ipsilonu u smjeru većih turističkih odredišta, kao i duž jadranske obale.

Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin, zatvorena je za sav promet zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je preko Kistanja i Obrovca ili autocestom A1 (do 15. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas je do 14 sati, a u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala), D9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D66 (Pula-Labin-Opatija), D23 (Žuta Lokva-Senj. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D1.

09.07.2011. 09:50:46
http://metro-portal.hr/nesrece-na-a1-stvorile-guzve/61103/