Metro-portal.hr

objavljeno 07.01.2010. 16:16:26
PODIVLJALE VODE

Neretva se digla za pola metra, Komin pliva u vodi

U Metkoviću i okolici proglašene su redovite mjere obrane od poplava

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Denis Jerković/CROPIX)

Vodostaj rijeke Neretve naglo je porastao uslijed obilnih kiša u području grada Ploča. Komin je najviše stradao jer je voda doprla u mjesto a pokrenule su se i podzemne vode.

„Sustav oborinskih voda u Kominu je samo djelomično riješen, jer se pumpe za odvodnju koje se već 30 godina nalaze u Ispostavi Hrvatskih voda u Opuzenu, ne mogu postaviti zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa na zemljištu gdje trebaju biti postavljene", izjavio je Jure kraljević, načelnik Komina.

Goran Kovač, donačelnik Ploča, zatražio je momentalno postavljanje zaklopki na ispuste za odvod oborinskih voda. Pokrenuo je i inicijativu za rješavanje problema imovinskih odnosa, piše Dubrovački vjesnik.

Najveću štetu su napravile oborinske vode s brda Orlovac. Kao jedan od krivaca za katastrofu spominju se i Hrvatske željeznice koje su presjekle prirodne vodotoke kojima je višak vode otjecao u Neretvu, a pritom nisu riješile problem odvodnje.

U Metkoviću i okolici proglašene su redovite mjere obrane od poplava jer je u tom dijelu Neretva narasla oko pola metra.

07.01.2010. 16:16:26
http://metro-portal.hr/neretva-se-digla-za-pola-metra-komin-pliva-u-vodi/30187/