Metro-portal.hr

objavljeno 16.05.2008. 01:13:04

Nepropisno parkiranje snimat će se kamerama

Nema više parkiranja na Zelenom valu i odlasku na kavu

Gradski redari imat će ovlasti da snime nepropisno parkirano vozilo i istog časa ispišu 300 kuna globe
Gradski redari imat će ovlasti da snime nepropisno parkirano vozilo i istog časa ispišu 300 kuna globe (Davor Pongračić/CROPIX)

Gradsko poglavarstvo jučer je prihvatilo zaključak o izmjeni i dopuni Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja te ga uputilo Gradskoj skupštini na donošenje. Budući da policija nema dovoljno ljudi za borbu protiv krivo parkiranih automobila, Grad će do kraja godine zaposliti 30 dobro opremljenih prometnih redara koji će uređajima snimati nepropisno parkirana vozila i isti tren ispisivati prekršajni nalog na 300 kuna.

- Neće se više događati da netko parkira auto na zelenom valu, upali četiri žmigavca i ode na kavu. Zapravo hoće, ali će taj doma dobiti ‘čestitku’... pa kad dobije dvije-tri ‘čestitke’, pa ga žena upita zašto mora plaćati kaznu, a ne može komunalije, bome neće to više raditi, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Polovicom sljedeće godine uslijedit će još oštrije mjere. Po gradu će se postavljati nadzorne kamere koje će snimati nepropisno parkirana vozila. Globa s fotografijom ubrzo će biti poslane na kućnu adresu.

Uskoro neboder od četrdeset katovaPoglavarstvo je utvrdilo Program za provedbu izgradnje na raskrižju Zagrebačke avenije i Savske ceste. Tu bi mogla niknuti zgrada od 40 nadzemnih etaža s prizemljem, na površini oko 2600 m2. 

- Nakon ovoga morat će malo zamisliti oni koji se ne pridržavaju pravila. Nepropisno parkiranje bit će evidentirano u roku od trideset sekundi. Želimo uvesti red, da manje smetamo jedni drugima i da ne gubimo živce. Ne radimo to da bismo punili proračun, pojasnio je Bandić.

Uz nadopunu ulica koje se nalaze unutar ili na rubu zona u sustav naplate, unutar zone II. uvodi se i nova podzona II.3 u kojoj će se oko zgrade Gradskog poglavarstva plaćati naknada parkiranja radnim danom od 7 do 19, umjesto do 22 sata, a subotom od 7 do 15 sati.

Poglavarstvo je donijelo i odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Sveti Duh, te o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja slobodne carinske zone Jankomir. (METRO) 

16.05.2008. 01:13:04
http://metro-portal.hr/nepropisno-parkiranje-snimat-ce-se-kamerama/7305/