Metro-portal.hr

objavljeno 10.05.2011. 16:16:00
TRG ŽRTAVA FAŠIZMA

Nepoznati počinitelj bacio ciglu na središnjicu HDZ-a, Kosor zgrožena

Vandalski napad na središnjicu HDZ-a dogodio se i 4. ožujka, kada su ulazna vrata i pročelje te zgrade zaliveni crvenom uljanom bojom

Nepoznati počinitelj bacio ciglu na središnjicu HDZ-a
Nepoznati počinitelj bacio ciglu na središnjicu HDZ-a (Deviantart - ilustracija)

Predsjednica vlada Jadranka Kosor danas je kao "klasičan vandalski čin" osudila bacanje cigle na središnjicu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na Trgu žrtava fašizma, javlja Hina. Zagrebačka policija danas je izvijestila da je jučer poslijepodne nepoznati počinitelj bacio opeku na staklenu površinu ulaznih vrata na stranačke prostorije na Trgu žrtava fašizma.

"O tome mora svoj posao obaviti policija, tražim dakako istragu i pronalaženje krivca jer je to klasični vandlski čin i oštro kažnjavanje u skladu s hrvatskim zakonima", izjavila je premijerka prilikom otvaranja nove sportske dvorane u Šćitarjevu kod Velike Gorice.

Prema policijskom izvješću od komada opeke koja je oko 15,15 sati razbila vrata na ulazu u prostorije HDZ-a te krhotinama stakla lakše su ozlijeđeni 63-godišnjak i 59-godišnjak, a liječnička im je pomoć pružena u KB Sestara milosrdnica. U istražnom centru zagrebačkog Županijskog suda koji je zaprimio policijsku obavijest o ovom događaju doznaje se da je jedan od ozlijeđenih bio slučajni prolaznik, a drugi stranački zaposlenik.

Neslužbeno se doznaje da policija traga za mladićem u dobi od oko 20 godina. Vandalski napad na središnjicu HDZ-a dogodio se i 4. ožujka, kada su ulazna vrata i pročelje te zgrade zaliveni crvenom uljanom bojom.

10.05.2011. 16:16:00
http://metro-portal.hr/nepoznati-pocinitelj-bacio-ciglu-na-sredisnjicu-hdz-a-kosor-zgrozena/58685/